Konstantin Samofalov Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik OG "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov upitao je danas Srpsku naprednu stranku i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića "koga štite", pa još uvek niko ne odgovara za rušenje zgrade u Vidovdanskoj ulici u opštini Vračar.

„Danas je već jedanesta nedelja kako se okupljamo ispred opštine Vračar i podsećamo vlast da se deo zgrade u Vidovdanskoj 4 urušio posle potkopavanja temelja usled kopanja temeljne jame na susednom placu, a drugi deo se urušio posle pet dana, i od njih zahtevamo odgovornost“, poručio je Samofalov.

On kaže da se postavlja pitanje kako je izdata lokacijska dozvola za zidanje objekta od „oko 1.200 kvadrata“

Pročitajte još...

„Stanari Vidovdanske su rekli da je par godina investitor odustao od gradnje jer je prema tadašnjoj lokacijskoj dozvoli mogao da gradi objekat od 700 kvadratnih metara.  Zamenik gradonačelnika se pozvao na nepostojeći Zakon o prirodnim katastrofama (pošto investitorsko nasilje SNS-a spada u rang prirodna katastrofa), te je rečeno je da će Direkcija za građevinsko zemljište izgraditi na ovom mestu višespratnicu, oštećeni će dobiti stanove iste kvadrature, a deo stanova biće namenjen tržištu- eto prilike da se i zaradi“, ističe Samofalov.

Samofalov navodi da se građanima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu niko nije izašao u susret, ali da  u ovom slučaju grad plaća i smeštaj oštećenim stanarima.

„Postavljamo pitanje koga SNS i Vesić štite, kada Grad Beograd ne preuzima odgovornost za štetu koju je izazvala gradska služba, a preuzima za štetu koju izazovu nepoznati i sumnjivi investitor i izvođač radova A odgovornost, naravno, preuzima o trošku građana. Pozivam policiju da obavlja svoj posao u slučaju ulice Stojana Protića broj 3, gde su noćas u dvorište zgrade ubačene dimne bombe i flaše. Nakon posipanja kiseline i bacanja životinjskih iznutrica, prešlo se na agresivnije metode zastrašivanja od strane investitora. Kao odbornička grupa zahtevamo hitno postupanje nadležnih organa, kako bi se počiniocima ušlo u trag i kako bi se konačno priveli pravdi“, poručio je Samofalov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar