Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; privatna arhiva

Muk i tuga zavladali su Atenicom kod Čačka, nakon ubistva tročlane porodice Glišović. I nebo 'lije suze za njima'. Pusta ulica preko puta Ateničke crkve i kuće u kojoj je, kako se sumnjiči, sin Ilija izbo do smrti majku, oca i dedu. Komšije, uglavnom, neraspoložene za priču, ali jedan od njih kaže da je dvadesetjednogodišnjak, prema njegovim informacijama, bio heroinski zavisnik.

„Koliko sam saznao poslednjih godinu ili dve upao je u loše društvo, ali od ostalih članova porodice niko nije govorio o tome. Pretpostavljam da ih je bilo sramota. Ovo što je učinio je monstruozan čin, ali znam da je ranije bio dobro dete koje se bavilo sportom“, kazao je sagovornik portala Nova.rs. dodajući i da je bio dobar đak i veliki sportski talenat. Smatra, da bi za ovaj zločin koji se dogodio, tužilaštvo trebalo da se zapita koji je njihov posao.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Policija ga je privodila, znamo da je pravio haos u kući, čuli smo od poznanika, a uvek su ga puštali. Imamo informaciju da je bio na lečenju i na kraju šta se desilo. Užas. Tužan sam i pretužan“, zaključio je komšija za naš portal.

Na naše pitanje zašto ne želi da se fotografiše i predstavi kaže da ne želi da povredi Nikolu, rođenog brata osumnjičenog za ubistvo, jer je, ističe, divan momak.

Komšija koji živi preko puta porodice Glišović ne može da dođe sebi.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Bili smo dobri prijatelji, družili smo se. U šoku sam od bola i neverice, nemojte me snimati“, priča sagovornik našeg portala. On dodaje da je pre tri, četiri dana sve bilo, navodno, normalno.

„Tragedija, nemam drugi komentar. Ne znamo ni kada će sahrana, najžalije mi je Nikole koji je ostao sam“, priča nam on.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Ilija G. Foto: Privatna arhiva

Zabrinut je kako će momak funkcionisati nakon zločina koji je njegov brat počinio. O njemu samo ima reči hvale.

„Jadno dete, mrtva porodica, a najrođeniji mu je uništio i osakatio za ceo život“, zaključuje sa suzama u očima.

I kolege iz firme „B Eksport“ d.o.o. gde je radila Ilijina majka S.G. navode da je bila divna žena, požrtvovana supruga, a njen muž je imao dva moždana udara.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Snežana G. Foto: Privatna arhiva

„Sedela je nedaleko od moje mašine. To je firma koja se bavi šivenjem u Zablaću. Mirna, tiha i ne baš puno pričljiva. Imala je dobar odnos sa kolegama. Uvek je hvalila decu i muža. Čak je i za Iliju rekla da zbog sportske povrede čeka operaciju na Banjici“, ispričala nam je jedna od njenih koleginica.

Prema njenim rečima, deda je bio u invalidskim kolicima-nepokretan, a ona je brinula o svima. U poslednja dva do tri meseca, uglavnom je bila na bolovanju, ali smo smatrali da je uzrok muž i bolesni deka, a ne sin, dodaje naša sagovornica.

„Nesrećna žena je stalno pričala o svojoj deci. Nikola, brat koji je pronašao iskasapljenu porodicu je završio fakultet u Sloveniji, u Velenju. O Ilijinim porocima ništa nismo znali. Smatrali smo da odsustvuje sa posla zbog zdravstvenih problema supruga i bolesnog dede“, navode ostale kolege iz ovog preduzeća.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Podsećamo, Ilija G. (21), iz Čačka, uhapšen je zbog sumnje da je u petak uveče nožem ubio svoju majku S. G. (49), oca S.G. (54) i dedu M.G. (87) u naselju Atenica. Jezivi zločin dogodio se oko 23 sata, kada je on, koji je više puta prijavljivan policiji zbog nasilja u porodici, nasrnuo na roditelje i dedu i izbo ih nožem do smrti. Njegov rođeni brat Nikola je pronašao tela i masakr prijavio Policijskoj upravi Čačak. Navodno, kako smo dobili informacije od komšija, razbio je prozor i zatekao užasan prizor.

BONUS VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare