Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija, Ilija G
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs/Privatna arhiva

Ilija G. (21) ubio je sinoć u porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka majku Snežanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87). Ono što je šokiralo srpsku javnosti i nateralo na razmišljanje jeste to što je, prema rečima komšija i rođaka, Ilija bio dobar dečko, sportista, koji je često šetao sa devojkom, ali da je poslednjih godinu dve upao u loše društvo, poroke i narkotike. Šta se sa Ilijom dogodilo, da počini trostruko ubistvo svojih najmilijih, ipak bi trebalo da pokaže istraga.

Ništa nije moglo da sluti na tragediju, kada je juče tokom dana kolega Ilijinog oca Milana sedeo na kafu sa njim i najnormalnije razgovarao i šalio se.

„Juče sam sa Milanom bio na kafu, i u najluđim snovima nisam mogao da naslutim šta će se dogoditi. Milan je radio kao magacioner u Tehničko-remontnom zavodu u Čačku. To je jedna divna, primerena i pre svega normalna porodica. Makar je bila. Svi se mučimo, radimo, ali eto, može da se kaže klasičan srednji stalež. Milan je imao nedavno i operaciju bukvalno je jedva preživeo“, kaže kolega nastradalog Milana koji je sa njim radio 30 godina.

On navodi da nije znao da li je Ilija ušao u poroke, ali zna da je bio sjajan talenat za fudbal.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Možda je Milana bilo sramota da mi to kaže, ne znam“, dodaje.

Sa druge strane, Ilijina majka radila je u konfekciji „B eksport“, i sve je ukazivalo da je reč o normalnoj porodici.

I zaista, kako je dvadesetjednogodišnji mladić, koji se bavio sportom, igrao fudbal za lokalni klub, izlazio, šetao sa svojom devojkom, i poticao iz najnormalnije, prosečne porodice, mogao da ubije oca, majku i dedu, svima je nejasno.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Nikola G. Foto: Privatna arhiva

Ipak, nevoljno kažu da Ilija nije isti dečko, kao što je bio pre godinu, dve, a oni koji ga poznaju kažu da je za sve krivo loše društvo.

„Ranije je bio normalan, sportista prva liga, ali poslednjih godinu dve se uhvatio lošeg društva i poroka zbog čega se desio takav zločin“, rekla je prva komšinica žrtve.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Snežana G. Foto: Privatna arhiva

Komšije ubijene porodice ispričali su da je Ilija u poslednje vreme često potezao nož na ukućane, o čemu svedoče česti pozivi policiji zbog porodičnog nasilja.

Međutim, sa druge strane, komšije su rekle i da su osumnjičenog za trostruko ubistvo viđali svakodnevno sa devojkom, i da je često pio kafu sa njom u lokalnom kafiću.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Ilija G. Foto: Privatna arhiva

Ipak, da su narkotici odneli šalu pokazuje informacija da se lečio od narkomanije u Opštoj bolnici Čačak. Prema nezvaničnim informacijama, jedno vreme je bio čak i hospitalizovan u bolnici Laza Lazarević u Beogradu.

Prema svedočenjima meštana, policija je često dolazila u kuću ove porodice, jer su prijavljivali nasilje u porodici.

„Pre mesec dana je pušten sa odeljenja čačanske bolnice, lečio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih“, naveo je ranije naš izvor.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Da li su institucije i ovoga puta podbacile, i da li je tragedija možda mogla da bude sprečena, ostaje da se vidi.

Podsećanja radi, Ilija G. došao je sinoć do kuće svojih roditelja, a onda je nožem izbo majku, oca i dedu. Njegov stariji brat Nikola pronašao je tela i odmah pozvao policiju. Osumnjičenom Iliji, koji je jutros uhapšen, određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare