Foto: Shutterstock, Nova.rs

Vladimir Savić, bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova je 2007. godine učestvovao u hapšenju višestrukog silovatelja Igora M.

Ovaj opasan kriminalac 20. septembra ove godine nakon deceniju i po robije, nalazi se na slobodi.

„Odgovorno tvrdim da će Igor ponoviti krivično delo. Ne znam da li će pokušati da siluje ili će silovati neku ženu, ali znam da kada god se nađe na slobodi on ponovi krivično delo. Još se sećam kako smo ga te 2007. godine uhapsili. Nije imao stalnu adresu prebivališta, pa smo morali četiri dana da ga jurimo po Beogradu. Lisice na ruke stavili smo mu na Adi“, priča Savić.

Od tog dana ga više nije video. Sada kada bi se sreo oči u oči sa njim uhvatio bi ga preventivno i pozvao bivše kolege policajca jer ga kako kaže „dobro poznaje i siguran je da već vreba novu žrtvu“.

„Savetujem žene da obrate pažnju na tamnoputog muškarca, krupne građe i visine oko 175 cm. Da uvek kod sebe imaju mali dezedorans ili biber sprej. Bitno je sebe zaštititi“, kaže bivši policajac.

Prema rečima našeg sagovornika, Igor bi morao da nosi nanogicu jer se „ne zna ni gde živi niti kuda se kreće“.

„Sa mog aspekta je to bolest, jer i kada počini on se stalno vraća. Ako uzmemo u obzir da je Igor počinio prvo krivično delo 1994. godine, samo je pitanje dana kada će ponoviti novo krivično delo. Po meni je trebalo u zakon uvesti da takva lica kada izađu iz zatvora moraju imati nanogicu“, objasnio je Savić za Telegraf.

Vladimir Savić, bivši pripadnik MUP-a sa ponosom nosi nadimak „lovac na silovatelje“. Uhapsio je Igora M, Sašu Megu i Ninoslava Jovanovića zvanog Malčanski berberin.

#related-news_1

Podsetimo, Igor M. prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Nije prošlo ni mesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz „Zabele“ izašao posle 5 i po godina.

Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butik silovao je radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji.

Imao nameru da napadne u Njegoševoj?

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim rečima, pitao ju je da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

Od ukradenih para kupovao drogu

Kako je tada na saslušanju izjavio, on je od novca koji je krao kupovao drogu. Nikada nije priznao silovanja, ali razbojništva jeste.

Bonus video: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)