Miodrag Poledica Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Suđenje bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miodragu Poledici, kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama treba da počne krajem januara.

Početak suđenja zakazan je za 25. januar, rekla je portparolka suda Tatjana Tešić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sredinom novembra optužni predlog protiv Poledice, zbog sumnje da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom obuhvaćen su i bivši direktor v. d. direktor „Infrastrukture eleznica Srbije“ Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić, precizirali su tada iz tužilaštva.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme „Ingrap Omni“. Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću Infrastruture železnice.

Detalji optužnog predloga nisu još zvanično saopšteni.

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili pomenuta krivična dela od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Mediji su ranije preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Miroljubu Jevtiću sutra treba da počne suđenje u drugom postupku, koji se vodi zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare