Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog D. M. (47) iz Beograda zbog tri krivična dela navođenje na overevanje neistinog sadržaja.

Reč je o jednom od članova krinimalne bande “Pink Panter”, koji je uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata.

Nakon podnošenja optužnog predloga, krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu je prema okrivljenom produžilo pritvor u trajanju do 30 dana, nalazeći da postoji bojazan da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobeći ili se kriti i na taj način postati nedostupan državnim organima i time ometati dalji tok krivičnog postupka, saznaje “Dnevnik” u novosadskom Osnovnom sudu, prenosi Dnevnik.

Pročitajte još:

Sud je razloge za ovakvu odluku obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama, na one imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu.

Podsetimo, novosadska policija uhapsila je D. M. 5. februara, zbog sumnja se da je on, koristeći dokumentaciju druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je, kako se sumnja, s lažnim identitetom, u drugom mestu, pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica. Tada su policijski službenici ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli krivičnu prijavu protiv lica čiji je identitet D. M. već koristio. Takođe, kako su naveli u PU Novi Sad, sumnja se da je on, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da, u skladu s načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni D. M. je kao član ružičaste bande, prema pisanju medija, bio hapšen u Francuskoj, odakle je pobegao iz zatvora, pa je za njim raspisana Interpolova poternica. O njegovim spektakularnim bekstvima pisalo se prvo kada je pobegao iz suda, a kasnije, kada je ponovo uhapšen, i iz zatvora tako što se spustio konopcem niz zid, dok su njegovi saučesnici napali stražare. U odsustvu je osuđen na 15 godina zatvora zbog pljački u Bijaricu, Kanu, Kurševelu i Sen Tropeu, u periodu od 2001. do 2003. godine. Procenjuje se da je vrednost plena 7,5 milona evra.

BONUS VIDEO: Aktivisti prekinuli sednicu o urbanističkom planu Novog Sada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar