Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Kavački klan imao je kriminalne ćelije u više država Evrope, a njima je koordinisao Podgoričanin Milan Vujotić (39) zvani Lavitese, piše u spisima policije Slovenije, prenose crnogorske Vijesti.

Kokain koji je po njegovom nalogu i njegovim kanalima stizao u tu državu imao je na pakovanjima utisnut srpski grb 4S, piše u spisima tamošnje policije u koje su „Vijesti“ imale uvid.

Milan Vujotić – Lavitese, bio je glavni dobavljač kokaina u kriminalnoj grupi koju je vodio Filip Vizić (Drug 10No), ali mu je kokain dostavljao u određeno vreme, a ne stalno.

„To znači da je Vujotić povremeno dobijao veliku pošiljku kokaina u Holandiji. Filip vzić je potom, preko svojih hijerarhijski podređenih članova, ekspeditivno prebacio ovaj kokain u u Sloveniju, Srbiju i delimično u Španiju i preprodao ga kupcima. U periodu kada je Milan Vujotić primio pošiljku kokaina, prevozi su vršeni u količinama do 42 kilograma odjednom. Naime, 42 kilograma je količina koja je mogla stati u prilagođeni skriveni prostor kreveta kamiona. U nekim slučajevima vozila su dva kamiona istovremeno, što znači da su prebacivali oko 80 kilograma nedeljno“, piše u policijskoj dokumentaciji.

Malo kokaina je dovezeno u Srbiju i Španiju. Posebnost kokaina u vlasništvu Milana Vujotića- Lavitesea, bilo je to što je imao utisnut logotip srpskog grba 4S- objašnjava se u dokumentima iz istrage.

Pročitajte još:

Istražitelji su utvrdili da je, kada je Vujotiću pala pošiljka kokain, kriminalna grupa kupovala drogu od dobavljača kog ima je nabavio Luka Arapović- Dal, ali da su tada isporuke bile mnogo manje od pet kilograma po turi.

„Kada je Vujotić ponovo dobio pošiljku kokaina, koakin je opet transportovan i kupovan od njega. Ovaj način prikazuje komunikacija Filipa Vrzića i Darka Nevzatovića – Caspea od 16. maja 2020. i 15. juna 2020. Tih dana Vrzić je obavestio Vevzatovića da je Vujotić primio pošiljku kokaina pošiljku kokaina u Holandiji i da će biti potrebno prevesti puno kokaina. Iz neutvrđenih razloga, pošiljka kokaina i posledično transporti nisu izvršeni“, piše u spisima.

Podsetimo, slovenačka policija je nedavno uhapsila više desetina članova „slovenačkog produžetka“ kavačkog klana, koja potiče iz Crne Gore, a deluje u Srbiji i više drugih država, objavio je u utorak mariborski list „Večer“ koji se poziva na izvore u policiji.

Kao vođe slovenačkog ogranka kavačkog klana označeni su Klemen Kadivec, Filip Vrzić, ali i Vujotić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare