Počinje suđenje pomoćnici ministra optuženoj za mito

Hronika 18. jun. 202115:43
Podeli:
Foto: MUP

Specijalni sud u Beogradu zakazao za 25. jun pripremno ročište u procesu protiv bivše pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić i još dvoje optuženih za korupciju.

Na optuženičkoj klupi pored Janjić Nišavić naći će se Čedomir Drašković i Helga Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu poljoprivrede.

Oni će se na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, kratko izjasniti o krivici a detaljnu moći će da iznesu na glavnom pretresu (suđenju) koje će biti zakazano po okončanju ovog ročišta.

Janjić Nišavić je optužena za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, Drašković za davanje mita, a Stojanovićeva za zloupotrebu službenog položaja.

Bivša pomoćnica ministra i Drašković bili su uhapšeni 9. oktobra prošle godine kada je protiv njih pokrenuta istraga, koja je početkom novembra proširena i na Helgu Stojanović.

Janjić Nišavić i Drašković su se na saslušanju pred tužilaštvom u istrazi branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Janjić Nišavić od Draškovića primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koju je podržao inostrani fond za finansiranje poljoprivrede.

„Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno u naredne dve godine dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci”, navelo je tužilaštvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar