Foto: MUP

Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra Branislava Nedimovića, koja je nedavno uhapšena zbog sumnje da je primila mito u iznosu od 108.000 dinara koje je dobila od D. Č., saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu. Kako saznajemo, ona se na saslušanju branila ćutanjem.

Ona je danas privedena na saslušanje, a advokat Ljiljana Borović Marjanović, koja brani pomoćnicu ministra poljoprivrede, kaže za portal Nova.rs da će tokom istrage biti utvrđeno poreklo zaplenjenog novca.

„Moja branjenica se branila ćutanjem. Kako se u krivičnoj prijavi protiv nje navodi, ona se tereti da je primila obećanje poklona. Pronađeno je 108.000 dinara i poreklo tog novca biće utvrđeno tokom istrage“, kaže Borović Marjanović.

Pročitajte još...

Podsetimo, Nišićevoj se stavlja na teret da je prilagodila konkursne uslove otvorenog postupka javne nabavke u korist D. Č iz Beograda, a za šta joj je on obećao poklon, te da je dana 9. 10. 2020. u njenoj kancelariji pronađen novac u ukupnom iznosu od 108.000 dinara, za koji se smatra da predstavlja pomenuti mito.

Advokatica Borović Marjanović demantuje za naš portal da je pomenuti snimak koji je objavljen na društvenim mrežama trenutak primopredaje novca.

„Reč je o snimku pretresa iz kancelarije u Ministarstvu poljoprivrede. Novac koji je na snimku broji inspektor, čije je lice blurovano. Nije tačno da je pomenuti snimak trenutak primopredaje novca. Darija Janjić Nišavić nije ni ovlašćena po sistematizaciji radnog mesta da učestvuje u pravljenju konkursne dokumentacija za javnu nabavku, već druga lica“, ističe advokatica i napominje da će poreklo novca biti tokom istrage utvrđeno.

Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je nakon saslušanja da se osumnjičenoj odredi pritvor do 30 dana

Inače, povodom ovog slučaja ranije se oglasio i ministar poljoprivrede Nedimović, rekavši da je „ne poznaje dobro“.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare