Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas treba da počne suđenje glumcu Branku Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge, za ličnu upotrebu.

U ovom slučaju sa Vidakovićem optužen je i I.M, ali za teže krivično delo koje se tiče preprodaje droge.

Obojica će se danas naći na optuženičkoj klupi, pošto je prošle sedmice sud odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela između Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

I.M. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vidaković i I.M. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci I. M. u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli „ford“ i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Komentari

Svi komentari (0)