Čaba Der Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište na suđenju plaćenom ubici Čabi Deru (39) i njegovom saučesniku Alenu Cigleru, koji su optuženi za ubistvo Nebojše Markovića u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu, januara 2019. Marković je podsetimo, prema zvaničnoj istrazi, ubijen greškom jer je prava meta atentatora bio brat njegove supruge Aleksandar Šarac, koji je ubijen pre mesec dana u TC Ušće na Novom Beogradu.

Čabi Deru će se suditi u odsustvu jer se on nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u mađarskom zatvoru, zbog ubistva tamošnjeg biznismena. Alan Cigler će danas imati priliku da se izjasni o krivici, nakon čega će tužilaštvo, ali i odbrana predložiti dokaze koji bi trebalo da budu izvedeni tokom suđenja.

Ubijeni Nebojša Marković, Foto: Privatna arhiva

Cigler se tereti da je vozio beli „punto“ i zaustavio ga pored Markovića koji je tada, u gepek svog automobila pakovao dečja kolica. Iz „punta“ je izašao Der, prišao Markoviću i hladnokrvno ga upucao, a zatim se vratio u vozilo i zajedno sa Ciglerom pobegao.

Pročitajte još:

Uhapšen je nakon nekoliko meseci u Pragu, a njegovo izručenje su pored Srbije potraživale Mađarska, Holandija i Hrvatska zbog drugih zločina. Nakon što je izručen Mađarskoj čiji je ujedno i državljanin, Der je dao intervju iz zatvora u kom je priznao i ubistvo na Banovom brdu, tvrdeći da je ono posledica rata balkanske mafije u koji se upetljao. Međutim, više detalja nije otkrio, pa je do danas ostalo nejasno ko je naručio Šarčevo ubistvo, sa kojom mafijom je bio u sukobu, a nadasve da li je Marković zaista ubijen greškom.

„Umešao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac – naveo je on ranije kada je uživo uključio iz mađarskog zatvora gde čeka da mu počne suđenje. Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka želeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene. Nisam uzeo 8.000 evra za to ubistvo“, tvrdio je Čaba Der u intervjuu.

Ubijeni Aleksandar Šarac, Foto: Instagram/duh.grobarstva

Inače, Aleksandar Šarac, prava meta Čabe Dera, trebalo je da bude saslušan na predstojećem suđenju, ali ga je u tome sprečila smrt. Njega je podsetimo, u garađi TC Ušće, presereo Lazar I. (23) i ispalio nekoliko hitaca iz „berete“. Šarac je posle nekoliko dana preminuo u bolnici, a osumnjičeni ubica, uprkos tome što je navodno identifikovan, do danas nije uhapšen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar