Čaba Der Foto:Profimedia.rs

Der Čaba, poznat i kao "nasmejani ubica", u intervjuu koji je dao za RTL, kaže da nije plaćeni ubica, a sumnjiče ga za čak 12 likvidacija.

„Umešao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac“, rekao je za RTL njuz Čaba Der (39) koji u pritvoru u Mađarskoj čeka da mu počne suđenje.

Priznao je da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u našem podzemlju. Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der se dovodi u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope, jer su se ta ubistva dogodila po modelu koji je on koristio.

„Kajem se zbog žrtava, ali tako su stvari funkcionisale“, priznao je, ali nije priznao po čijim nalozima je pucao. Spekulisalo se po čijem nalogu radi, da li po naređenjima Kavača ili Škaljara.

Pre nekoliko godina je uhapšen u Sarajevu zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Alana Kožara, „škaljarca“ koji je pre nekoliko meseci likvidiran na Krfu. Tokom davanja izjave priznao je i zločin koji je počinio u januaru 2019. u Beogradu.

„Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka želeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene“, rekao je on, ne iznoseći druge detalje, ali je demantovao navode da mu za ubistvo u Beogradu bilo plaćeno oko 8.000 evra.

Čaba boravi u samici, a kamere motre na njega 24 sata. Svako njegovo izvođenje zahteva posebne mere, specijalce u pancirima, blindirane automobile.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar