Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Srbi označeni kao članovi pljačkaške organizacije Pink Panter osuđeni su u Austriji zbog 11 pljački i to na devet i četiri i po godina zatvora.

Dvojica Srba, starih 37 i 35 godina, proglašeni danas su krivima pred Regionalnim sudom u Inzbruku. Prvooptuženi, 37-godišnjak, koji je bio umešan u 11 krađi nakita u periodu između 2011. i 2017. godine, osuđen je na devet godina zatvora.

Drugooptuženi je osuđen na četiri i po godine zatvora. Zajedno sa 37-godišnjakom i drugim počiniocima 2016. godine je opljačkao prodavnicu satova u Inzbruku i pretio prodavcima pištoljem. Pored toga, optužen je i za krađu vozila.

Obojica su zajedno već osuđivani zbog pljačke u Švajcarskoj i na te kazne dodate su im ove danas izrečene, piše Die Presse.

To znači da će prvooptuženi morati da odsluži ukupno dvanaest godina i sedam meseci zatvora, a drugooptuženi osam godina i mesec dana.

U svojoj presudi sudija je naveo da se njihovo priznanje izvršenja krivičnih dela uzima kao olakšavajuća okolnost. Sa druge strane, za otežavajuće okolnosti uzima se činjenica da su tokom svojih napada bili brutalni, to što je bilo nekoliko žrtava i zato što je naneta velika materijalna šteta.

Srbin (35) je, inače, već osuđen u Danskoj.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar