Ilustracija Foto: Privatna arhiva

Predrag Spasić, koji je u bliskoj porodičnoj vezi sa narodnim poslanikom SNS iz Aranđelovca Milosavom Milojevićem, u maju ove godine izazvao je saobraćajnu nesreću vozilom koje pripada opštini, iako nije zaposlen u njoj. Do udesa, u kojem je auto potpuno slupan, došlo je oko 2 sata iza ponoći, a Spasić je vozio pijan sa 1,5 promila alkohola u krvi i prošao je kroz crveno svetlo. Potom je predsednik opštine, Bojan Radović, dao sramno objašnjenje - opravdanje, u kojem je izjavio da je u pitanju volonter koji je raznosio pakete pomoći.

Postavlja se pitanje koji se to paketi raznose u dva ujutru sa 1,5 promila alkohola u krvi i prolazi na crvenoi svetlo. Da je laž da je pomenuti raznosio pakete tvrdi i Miodrag Preković iz „Dveri“.

„To se dogodilo u maju, dva sata iza ponoći. Udes je izazvao Predrag Spasić, koji je partijski zaposlen u EPS-u. U policijskom izveštaju piše da je prevozio pakete. To je čista laž, bio je pijan, a i kome se to voze paketi u to vreme? Pokušali smo da dobijemo odgovor od predsednika opštine Aranđelovac, Bojana Radovića, ali smo ostali uskraćeni. Rečeno je da postoji putni nalog, a nas je zanimalo i ko je potpisao taj nalog? Vreme je da odgovaraju za sve zloupotrebe“, rekao nam je Preković.

On navodi da ovo nije prvi put da SNS kadar u Aranđelovcu zloupotrebljava svoj položaj.

Foto: Privatna arhiva

„Ovo nije prvi put da zloupotrebljavaju svoje položaje. Recimo, savetnica predsednika opštine vozi auto koji je doniran za decu sa posebnim potrebama. Potom, u sportskom centru Šumadija bile su smeštene mašine za rudarenje bitkoina i niko nije odgovarao za to. Takođe, imali smo tender za čipovanje pasa. Samo jedna osoba je bila na tenderu i to žena zamenika predsednika opštine. Utvrđeno je da u tom slučaju nije postupano po zakonu. Ta količina nepotizma i korupcije u Aranđelovcu je prevazišla sve granice. Sumnjamo na još mnoge nameštene tendere“, rekao je on.

Nova.rs pokušala je da stupi u vezu sa predsednikom opštine Aranđelovac Bojanom Radovićem i proveri kako je moguće da se paketi bilo kakve pomoći razvoze posle ponoći. U odgovoru koji nam je u redakciju stigao sa zvaničnim zaglavljem Opštine Aranđelovac, kaže se sledeće:

„Zarad istine, narodni poslanik Milosav Milojević nema, niti je ikada imao posinka. Takođe, apsolutna je neistina da je u dva časa posle ponoći bilo ko raznosio pakete pomoći ugroženima. Paketi su deljeni isključivo u toku radnog vremena. Pomenuti Predrag Spasić je, kao i drugi od preko 100 volontera, vozio službeni auto uz radni nalog u toku radnog vremena. Za sve što se dešavalo nakon radnog vremena kao i pomenuti događaj, nadležne su druge institucije koje sprovode svoje procedure i koje su u toku“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare