Foto: Nenad Mihajlović, Dragan Mujan, Goran Srdanov/Nova.rs

Nedeljnik NIN otkrio je nove detalje iz istrage protiv nekadašnjeg načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića, poput toga da je imao komunikaciju sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem, te da je pomogao da se prikrije činjenica da Veselinovića obezbeđuje Žandarmerija. Malešić se istragom tereti za organizovanje kriminalne grupe, da je činio ustupke i za to dobijao mito, ali i da je novac stečen kriminalnim putem ulagao u svoje nekretnine. Portal Nova.rs otkriva šta sve policijski general ima u svojoj imovinskoj karti.

Malešić se tereti da je za usluge koje je činio dobijao materijalnu korist, te da je novac ulagao u opremanje nekretnina koje poseduje. Bivši načelnik PU Novi Sad u svojoj imovinskoj karti poseduje splav na Savi u Beogradu od 300 kvadrata, ali i skupoceni “penthaus” u centru Beograda površine 250 kvadrata, kao i porodično imanje.

Slobodan Malešić Foto: Mup Srbije

Malešić je vlasnik luksuznog “penthausa” u centru Beograd, koji se nalazi u okviru kompleksa zgrada kod Beogradskog zoološkog vrta. Takođe, kako je naš portal već pisao, vlasnik je i kućice na vodi u Makišu, a objekat je površine 300 metara kvadratnih.

Sem toga, poseduje stan, ali i porodično imanje. Tužilaštvo tvrdi da je Malešić novac ulagao upravo u opremanje porodičnog imanja. Takođe, navedeno je i da je određenu sumu izdvojio i za stipendiranje sina na Pomorskom fakultetu u Sloveniji.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Podsetimo, istragu protiv Slobodana Malešića, Dženana Kujevića i ostalih vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema tvrdnjama istražnih organa, Malešić je od osumnjičenog Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenima policijskim službenicima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.

Pročitajte još:

Takođe, Malešić se tereti da je uticao na policajce da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP-a koja se odnosi na obaveznu kontrolu Kujovića i njegovog vozila.

Sa druge strane, NIN je otkrio i da se u istrazi pored Malešića pominju određene osobe iz vlasti. Među njima su nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, a sada potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zatim njegov prethodnik u Ministarstvu odbrane Nebojša Stefanović, kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović koji je na crnim listama SAD i Britanije.

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs; Boško Karanović; Milos Tesic/ATAImages

U istrazi su detaljni opisani razgovori sa Veselinovićem.

„U slučaju biznismena sa Kosova navodi se mnogo detaljnije da je Malešić imao „neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sadu dana 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića““, otkriva NIN.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare