Hapšenje u Zmajevu
Foto: www.mup.gov.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odredilo je zadržavanje za N.S. (36) iz Sremskih Karlovaca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima i to tako što je dve devojke primoravao na prostituciju.

Kako je saopšteno, on se sumnjiči da je u periodu od aprila do 17. oktobra ove godine u Novom Sadu upotrebom sile i pretnje i zloupotrebom odnosa zavisnosti držao oštećenu (44) iz Gospođinaca i oštećenu (32) iz Ravnog Sela sa ciljem seksualne eksploatacije putem prostitucije.

„Stanovi koje je N.S. koristio pretreseni su u ponedeljak i tom prilikom su u njima pronađeni predmeti koji su bitni za dokazivanje trgovine ljudima. Osim toga, pronađena je i praškasta supstanca svetlo smeđe boje za koju se sumnja da je heroin i to čak 454,77 grama, kao i vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika“, kaže izvor i nastavlja:

„Sumnja se da je N.S. iskoristio lošu situaciju u kojoj su se devojke našle i da ih je tako primorao da pružaju seksualne usluge, a postoje indicije da ih je čak i drogirao“, navodi sagovornik. Osumnjičeni S. N. je zadržan do 48 sati te će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu. Nakon veštačenja pronađene praškaste supstance tužilaštvo će se izjasniti oko kvalifikacije drugog krivičnog dela.

Bonus video: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar