Dragan Marković Palma Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Zašto je predsednik stranke Jedinstvena Srbija i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma imao jutros potrebu da se prošeta bez poziva kroz prostorije Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, na osnovu čega tvrdi da će Marinika Tepić morati da ide u zatvor ukoliko se njene tvrdnje ispostave kao netačne i na koji se to zakon poziva - samo su neka u nizu pitanja koja su otvorena nakon serije skečeva koje ovaj nekadašnji pripadnik paravojne formacije "Arkanovi tigrovi" izvodi odgovarajući na optužbe Tepić o podvođenju maloletnica što je uznemirilo i zgrozilo čitavu javnost.

Pitanje koje je danas najpre ostalo bez odgovora jeste zašto je Marković uopšte odlazio u Više tužilaštvo u Jagodini, kada za to nije bilo nikakve zakonske osnove i potrebe, s obzirom da to tužilaštvo još uvek protiv njega nije povelo nikakav postupak.

„Dragan Marković je danas bio u tužilaštvu i doneo je podnesak u svojstvu građanina, kao inicijativu da se ispitaju sve okolnosti u vezi slučaja“, pojasnio je za Nova.rs viši javni tužilac Radoslav Vučković i potvrdio da ga tužilaštvo nije pozvalo jer tek sledi prikupljanje obaveštenja i svih okolnosti ovog slučaja.

Kako je danas ranije Vučković kazao za naš portal, nakon saznanja koja su se pojavila u javnosti, tužilaštvo će formirati predmet kako bi se ispitale sve pojedinosti.

Međutim, ono što je u ovom trenutku neuobičajeno, posebno nakon stravičnih detalja iznetih u javnosti na jučerašnjoj konferenciji Marinike Tepić tokom koje je emitovano i svedočenje bivšeg radnika jednog hotela u Jagodini, jeste zbog čega je Palma, kao potencijalni osumjničeni, uopšte posetio tužilaštvo i šta ga je na taj korak motivisalo.

Nakon posete tužilaštvu, Marković je poslao saopštenje medijima u kom je i sam potvrdio da je od tužilaštva tražio da se proces ubrza.

Ovakav njegov postupak potpuno opravdano otvara pitanje da li je Marković želeo da izvrši neku vrstu pritiska na tužilaštvo grada u kom doslovno gospodari godinama unazad i u kom važi za strah i trepet zbog čega su, prema tvrdnjama Tepićeve, svi ćutali godinama.

Od kada su se u javnosti pojavile informacije o tome šta je Marković proteklih godina radio u Jagodini, u hotelima čiji je, kako Tepićeva tvrdi vlasnik, Marković nije gubio vreme već je na sve moguće načine pokušao da diskredituje svedoka koji je odlučio da progovori o ovome, a zatim kazao i da će Marinika Tepić morati u zatvor ukoliko se ispostavi da je lagala.

Ono što Marković očigledno ne zna jeste to da Marinika Tepić, kao i nijedan drugi građanin ili političar u ovoj zemlji ni najmanje nije dužan da bilo šta dokazuje, čak i ako poseduje dokaze ili svedoke. Za to postoje institucije, pa između ostalog i one koje je Marković brže bolje posetio nakon javnih optužbi. Sve i da laže, teško da će, kako Marković to najavljuje, ići u zatvor, jer je praksa nešto drugačija.

Pored toga, pred Višim javnim tužilaštvom tek radnje prikupljanja obaveštenja, što znači da su u ovom trenutku sve oči uprte u policiju čija je dužnost da taj deo „posla“ odradi. Tek zbog toga njegova poseta tužilaštvu je još čudnija, jer je logično pitanje zbog čega Marković nije, na primer, otišao u policiju.

U javnosti se već spekuliše da bi se u njegovom postupku mogao uočiti određeni pritisak na institucije, a postoje i oni koji unapred sumnjaju u pristrasnost istražnih organa, imajući u vidu njegov uticaj u čitavoj Jagodini.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar