Pala presuda Miškoviću: Apelacija ponovo otvara suđenje

Hronika 30. nov. 202015:27 > 15:32
Podeli:
Miroslav Mišković Foto: Vesna Lalić

Apelacioni sud u Beogradu je nakon razmatranja žalbi na prvostepenu presudu protiv vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i ostalih optuženih u tom slučaju odlučio da ukinu drugu osuđujuću presudu Specijalnog suda i ponovo otvori glavni pretres u drugostepenom postupku i sam izvede ključne dokaze neophodne za donošenje pravosnažne presude.

Pretres odnosno, drugostepeno suđenje biće održano u odnosu na sve optužene, među kojima su Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik Nibens grupe Milo Ðurašković.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je glavni pretres pred tim sudom zakazan od 11. do 15. januara sledeće godine.

U septembru je ovaj sud sedam dana razmatrao žalbe na drugu prvostepenu presudu vlasniku Delta holdinga i ostalim optuženim, ali je zaključio da mora sam da izvede određene dokaze neophodne za donošenje pravosnažne presude.

Apelacioni sud sada treba da donese pravosnažnu odluku, pošto je prvostepenu presudu već jednom ukidao.

Na razmatranju je druga prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim izrečena u martu 2019. godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Miroslav Mišković je osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320.3 miliona dinara.

Apelacioni sud je ranije potvrdio presudu kojom su Mišković i ostali pravosnažno oslobođeni optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji, ali je ukinuo deo presude koji se odnosio na utaju poreza i naložio da mu se suđenje ponovi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar