Foto: Nova.rs, Facebook

Maja S. (23), Danijel A. (29) i njihovo četvoro dece starosti od dve, četiri, pet i sedam godina nastradali su u velikom požaru u Novom Sadu. Njihova tela, kako je saopštio ministar policije Ivica Dačić, preneta su na obdukciju.

U požaru, koji je jutros, oko 3.00 sata, izbio na kući, u ulici Đorđa Dere, smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reč je o članovima porodice koja je živela na toj adresi, dvoje odraslih D. A. (29), M. S.(23), i četvoro dece uzrasta 7, 5, 4 i 2 godine.

Foto: Nova.rs

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

„Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja“, rekao je ministar. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da se šestočlana porodica ugušila.

Foto: Nova.rs

Deda pokušao da razvali zid

Otac nastradale žene, koji živi odmah pored, deli ih samo zid, čuo je zapomaganje, istrčali su napolje, razvalili su vrata, ali nisu uspeli, vatra je bila velika, objavile su Novosti.

Pokušali i sa druge strane da probiju zid kako bi spasli najmilije, ali nažalost, nisu u tome uspeli. Sekirom i macolom su pokušavali da probiju zid kako bi porodicu izbavili iz plamena, ali nažalost, pestočlanoj porodici nije bilo spasa.

„Vikao sam ali niko nije čuo“

Prvi komšija stradalih navodi da ih je dozivao kada je video da gori, ali ga nisu čuli.

„Video sam da gori, počeo sam da ih dozivam, ali nisu me čuli“, ispričao je za Telegraf.rs prvi komšija porodice.

Video: Požar u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare