Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe "Principi", njegov saradnik Marko Miljković i još 20 osoba, sumnjiče se za nestanak i ubistvo Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića. Njih trojica su nestali u periodu od avgusta do decembra 2020. godine, a motivi njihovih nestanaka su različiti. Dok je Ljepoja bio poznat kao jedan od Pink Pantera, a Veličković navijač sa juga, Radojevića su navodno ubili zbog prodaje kokaina.

Belivukova grupa osumnjičena je za ubistva kriminalca Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića, stoji u naredbi o pokretanju tužilačke istrage, do koje je došao KRIK.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sva ubistva izvršena su na sličan način, kako tvrdi Tužilaštvo. Članovi Belivukovog klana su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u beogradskom prigradskom naselju Ritopek koja je služila specijalno za ubistva.

Milan Ljepoja

Ljepoja je srpskoj javnosti poznat kao pripadnik „Pink pantera“, koji je učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare u Dubaiju. Zbog toga je za njim bila raspisana Interpolova poternica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Miljan Ljepoja Foto:MUP

Pljačka se dogodila 15. aprila 2007., a Ljepoja je bio označen kao vođa grupe i glavni organizator.

Tog dana, četvorica „Pink pantera“, među kojima je bio i Ljepoja, sa dva „audija“ upali su u Tržni centar „Vafi“ u centru Dubaija. Jedan su parkirali ispred zlatare „Graf“, a drugim razbili izlog iste.

Potom su iz skupocenih automobila izletela trojica maskiranih pljačkaša i za samo 90 sekundi izveli filmsku pljačku. Tog dana, pljačkaši su ukrali nakit vredan više od deset miliona evra.

Ljepoja je uhapšen 2008. godine u Francuskoj, a u Nišu je držao diskoteku „Klinika“. Njemu se trag izgubio decembra 2020. godine, kada je otišao za Beograd.

Zdravko Radojević

Zdravko Radojević važio je za navijača Crvene Zvezde, koji je bio u poslu sa kokainom. Navodno je bio izuzetno blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, Belivukovim najbližim saradnikom, koji je takođe uhapšen.

Belivuku i Miljkoviću navodno nije smetao dok je prodavao na sitno, ali je on proširio svoje poslovanje i počeo da im „bode oči“. Isprva mu je rečeno da se ne meša u posao, i ne zalazi u njihovu teritoriju, ali se Radojević nije obazirao na upozorenja i pretnje.

Belivuk i Miljković su Radojeviću tražili deo novca od zarade, što je on odbio.

Radojević je potom nestao prošle godine u Kotežu, a njegovi prijatelji su prijavili nestanak. Belivuk je u jednom trenutku, navodno, pretio porodici Radojević.

Goran Veličković Goksi

Goran Veličković Goksi (33) nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda i od tada mu se gubi svaki trag.

Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

Goksi je od ranije poznat policiji, ali i javnosti, kao jedan od vođa navijača Partizana.

Zajedno sa Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao se sa južne tribine i osnovao navijačku grupu „Partizanovci“, koja je u vremenu pre njegovog nestanka, bila neaktivna.

Tužilaštvo tvrdi da je Veličković likvidiran iz osvete, ali ne navodi nikakve detalje.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar