Luka Bojović Foto: EPA/J. L. PINO, MUP Srbije, EPA/JUSTIN LANE

Vest da bi Luka Bojović, koji slovi za vođu novog, zemunskog klana, mogao uskoro da se nađe u Srbiji napravio je pravu uzbunu u srpskom kriminalnom podzemlju. Prema saznanjima Nova.rs, već mesecima provejava informacija o Bojovićevoj slobodi, a u podzemlju su zavladali panika i strah.

Bojović se u španskom zatvoru nalazi od 2012. godine, a osuđen je na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Kako su mediji preneli, španske vlasti obavestile su pre desetak dana srpsku policiju o tome da se uskoro stiču uslovi da Luka Bojović zatraži uslovni otpust. Ipak, informacija o tome da li će Bojović to uraditi, kao i da li će zatražiti da ostatak kazne odsluži u Beogradu, nije poznato.

Luka Bojović Foto: EPA/J. L. PINO

Ono što je izvesno jeste da mesecima unazad se u srpskom podzemlju spekuliše da bi Bojović mogao uskoro da se nađe na slobodi. Štaviše, u Srbiji. Zbog toga je, na neki način, zavladala i panika u srpskom podzemlju, delom zbog toga jer su Bojoviću proteklih godina brojni saradnici okrenuli leđa.

Vodeći se time da se dugo nalazi iza rešetaka, te da neće izaći u skorije vreme na slobodu, priklonili su se drugim grupama.

Ipak, koliko su strah i panika zavladavli srpskim podzemljem možda najbolje ilustruje jedna situacija koja se dogodila nedavno, tačnije septembra ove godine. Tada se L. C. predao policiji nakon što je duže bio u bekstvu.

Foto: Mup

On se dovodio u vezu sa švercom droge, ali i sa likvidacijom škaljarca Igora Dedovića u Atini 2020. godine.

„Priča se da se L. C. predao policiji jer je u strahu upravo od Bojovića. Vodi se time da mu je bolje u zatvoru nego na slobodi“, kaže izvor našeg lista.

Opšte je poznato da Bojovićeva grupa godinama unazad dobro sarađuje sa škaljarcima, u prvoj liniji, sarađivali su upravo s ubijenim Dedovićem.

Pročitajte još:

Podsetimo, Luka Bojović se u zatvoru nalazi od 9. februara 2012. godine kada je uhapšen u Valensiji.

Bojović u Španiji osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvora.

Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

U Srbiji je svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali. Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi, te Srbija Luku Bojovića ne potražuje ni za jedno krivično delo.

VIDEO: Napad na vođu kavčana u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar