Milan Jovanović Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

“Ovo je novi pokušaj mog ubistva. Prvo je Dragoljub Simonović pokušao da me ubije dok sam fotografisao železničke pragove, drugi put je naručio ubistvo mene i Željka Matorčevića, treći put mi zapalio kuću u tri sata ujutru. Ali da će Apelacioni sud da puca u nas… ovo je kao da su pucali u nezavisne medije”, kaže u razgovoru za list “Nova” novinar Milan Jovanović iz Grocke.

On je tako prokomentarisao odluku Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu protiv bivšeg predsednika Opštine Grocka i funkcionera SNS Dragoljuba Simonovića, koji je zbog podstrekivanja na paljenje kuće Jovanovića prvostepeno bio osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora.

“Gadi mi se na ovakve postupke našeg pravosudnog sistema. Iza ovog nešto drugo i puno smrdi. Naš pravosudni sistem funkcioniše po principu – koliko novca toliko pravde. Mi smo svesni da živimo u zemlji gde vlada bezakonje i kriminal, ali ovakav bezobrazluk uopšte nisam očekivao. Sudije su ovde uzele kofu fekalija i same sebe posule po glavi”, kaže novinar Žig infa.

Jovanović za naš list navodi da njegova supruga i on preživaljaju četiri godine “ovozemaljskog pakla”, a da sudovi ne mogu da donesu pravosnažnu odluku.

Milan Jovanovic
Milan Jovanović Foto:N1

“Da li ćemo moja supruga i ja biti u stanju da ponovo sve preživljavamo? Da li ja sa 72 godine mogu da ponovo visim po Palati pravde, da ponovo slušam bljuovtine advokata Simonovića, da ponovo trpimo poniženje i maltretiranje od njih. Oni broje mojoj supruzi koliko je imala zavesa, tvrde da kuća nije zapaljena, da nije totalno oštećena… Čak čujem reči od gospodina Vukovića, advokata Simonovića, da sam se ja obogatio sa paljenjem moje kuće”, priča on.

Jovanović ističe da je zdravlje njega i njegove supruge ozbiljno narušeno.

Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

“Imao sam zdravu suprugu. Ona sada četvrtu godinu ne spava, ne sme da zaspi. Šeta po terasi, gleda da nas ponovo neko ne zapali. Ona se sada leči na neuropsihijatriji. Preko dana kada zaspi sanja da neko baca baklje na nju, da hoće da je zapali”, kaže novinar iz Grocke.

On navodi da su nakon paljenja njegove kuće advokat Vuković i Simonović podneli 16 prijava protiv Žig infa sa ubeđenjem da su svi materijalni dokazi spaljeni i uništeni.

“Svi ti sudski postupci koje je pokrenuo Simonović i njegovi advokati protiv Žig infa su procesuirani, a mi koji smo pisali krivične prijave za pljačku miliona i miliona evra… nijedan sudski postupak nije pokrenut. Podneo sam krivičnu prijavu za krađu 22 miliona evra. Budžetska inspekcija je pronašla proneveru gde je isto okrivljen Simonović, gusto kucanih 400 strana. Nijedan postupak nije pokrenut protiv njega zbog pljačke i pronevere. I on sada raspolaže sa milionima evra. Lako ti je sada kupiti pravdu I slobodu u našoj zemlji”, priča Jovanović.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar