Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Višestruko osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji po nadimku Malčanski berberin, preminuo je u četvtak u zatvoru, a on je bio osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja devojčice. Nadimak Malčanski berberin dobio je po jezivoj opsesiji da žrtvama seče kosu, a njegovi roditelji svojevremeno su objasnili kada su prvi put posumnjali da sa njihovim sinom nešto nije u redu.

Jovanović je u zatvoru proveo 22 godine, a na prethodnim suđenjima je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatri su tada ocenili da su emocije i nagoni Jovanovića bolesni, ali da je svestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu.

Veštaci su ga opisali kao osobu koja „nije duševno obolela, ali ima psihopatsku strukturu ličnosti“ i nesumnjivo su zaključili da postoji mogućnost da ponovi krivično delo.

Pročitajte još:

Bio je osuđivan čak 11 puta i osumnjičen za više od 30 krivičnih dela, od krađe i teške krađe pa do obljube i čak silovanja.

U javnosti je poznat kao Malčanski berberin zbog jezive opsesije koju je imao – svoje žrtve je šišao. Njegovi roditelji, Duško i Slavica Jovanović, svojevremeno su govorili kada su prvi put posumnjali da sa njihovim sinom nešto nije u redu.

Jovanovićeva je tada istakla da je još sa 7 godina počela njegova opsesija.

„Požalila mi se jetrva da je njenoj ćerkici isekao pramen kose. Mislila sam da je to dečja igra, nismo to shvatali ozbiljno. Kako je rastao, problemi su bili sve veći… U petom razredu počeo je da vara ljude, bežao bi od kuće, a mi smo vraćali novac koji je uzeo. Nadali smo se čudu, kad je izdržao devet godina zatvora zbog silovanja i vratio se kući sve smo činili što je tražio samo da se unormali. Tražio je da pregradimo sprat kuće, da se odeli od brata, kupili smo mu stvari… Nije sastavio ni 45 dana na slobodi, ponovo je to uradio“, rekla je ona za Telegraf ranije.

Istakla je i da su sve radili da ga izleče.

„Borili smo se do njegove četrnaeste, petnaeste godine, davali smo mu lekove. Kad sam počela da ih nalazim na podu dok sam usisavala kuću, shvatila sam da on ne želi da se leči“, rekla je ona.

Podsetimo, Jovanović se u zatvoru nalazio zbog otmice i zlostavljanja devojčice. Stravičan slučaj odigrao se 20. decembra 2019. godine, kada je cela javnost bila uznemirena nestankom tada 12-godišnje devojčice.

Foto: Rts printscreen

Ubrzo je otkrivena jeziva istina, da iza otmice stoji Jovanović, a tada je počela i dotad najveća potera u Srbiji koja je trajala 17 dana.

Jovanović je i 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Jovanović je 2005. godine posle samo dva meseca provedenih na uslovnoj slobodi, jer je i pre toga boravio u zatvoru, krenuo u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama i spasili je.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)