Goran Mihajlović i Veljko Belivuk
Goran Mihajlović i Veljko Belivuk Foto: Privatna arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 1. februara 2022. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114. KZ, jer postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 1. aprila 2019. godine lišili života Gorana Mihajlovića, saopštilo je tužilaštvo.

„Protiv ovih lica je MUP Republike Srbije – Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela krivičnu prijavu“, navodi se.

Goran Mihajlović, podsećanja radi, nestao je aprila 2019. godine u Beogradu, a svi dokazi i podaci ukazivali su na to da nose potpis klana Belivuk – Miljković. U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine. Nedostajalo mu je nešto više od mesec dana. Njegovo ime našlo se na spisku, objavljenom u medijima, onih o čijoj se sudbini ništa ne zna, a povezuju se sa kriminalnim sukobima.

Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju mira ni spokoja. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem.

Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji, ispričala je ranije Sanja.

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar