Marinka Tepic
Marinika Tepić Foto:Newsmax Adria

Odgovornost zbog nečinjenja u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu snosi policija, u prvom redu direktor policija Vladimir Rebić i načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, za Newsmax Adria tvrdi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Tepić je podsetila da je policija u Novom Sadu tek u subotu, 12. septembra, podnela krivičnu prijavu protiv Ivana Kontića osumnjičenog za prebijanje mladića u Novom Sadu, „dakle, dan nakon što je snimak izašao u javnost“.

Prema njenim rečima, to se može proveriti u službenoj dokumentaciji Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu „gde postoji evidencija o tome i u koje vreme je predata krivična prijava i koji tužilac je primio“.

Tepić navodi da je policija pokušala 4. septembra da podnese krivičnu prijavu protiv N.N lica.

„Tužilaštvo u Novom Sadu je vrlo odgovorno odbilo da takvu prijavu primi nakon konsultacija zato što je u tom trenutku, dakle najkasnije 4. septembra policija imala snimak i nema razloga da se podnosi prijava protiv N.N. lica kada to lice može da se identifikuje“, kaže Tepić.

Kao dokaz da je policija oklevala, potpredsednica SSP-a navodi podatak da je Kontić dolazio u tužilaštvo povodom drugog dela 8. septembra, čak 10 dana posle divljačkog napada u centru Novog Sada, a da tužilaštvo tada nije znalo da se protiv njega vodi neki postupak.

To je juče i potvrđeno iz tužilaštva, navodi Tepić.

„Elementarna logika nalaže, a i apsolutno relevantni izvori da tada nije uopšte bilo u planu da se raspiše međunarodna poternica uprkos tome što je četiri dana ranije policija imala snimak, jer je neko morao dojaviti Kontiću – idi slobodno u tužilaštvo, nisi opterećen nikakvim postupkom i istražnim radnjama , plati taj oportunitet i slobodno idi dalje“.

Ona je ponovila daje pozadina slučaja sukobi u SNS.

„Nama iz Novog Sada i iz Vojvodine je kristalno jasno i mi dobro znamo da Vojvodinom partijski, službeno, kako god hoćete, upravlja Andrej Vučić. Isto tako upravlja i ljudima koji vode policijske uprave širom Vojvodine. Tvrdim i zaista stojim iza toga da je ovaj slučaj zloupotrebljen za obračun između klanova unutar SNS, odnosno između njih i Nebojše Stefanovića ili direktora policije Vladimira Rebića i Nebojše Stefanovića“, ističe Tepić.

MUP Srbije raspisao je međunarodnu poternicu za Ivanom Kontićem (30) iz Nikšića koji je osumnjičen da je naneo teške telesne povrede M. M. (28) iz Novog Sada,  24. avgusta oko ponoći u Jevrejskoj 35, ispred kladionice MaxBet i menjačnice Eldorado.

Kontić je pretukao M. M. i polomio mu obe ruke dok je bio u nesvesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar