Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Jedna teže povređena osoba i dvojica uhapšenih bilans su sukoba dve kriminalne grupe koji se dogodio u nedelju uveče u Obrenovcu. Najdeblji kraj izvukao je, ni kriv ni dužan, dostavljač hrane, a prema saznanjima Nova.rs, motiv haosa u Obrenovcu je zapravo sukob oko narkotika.

U Ulici Vuka Karadžića u blizini Doma kulture u centru Obrenovca, sinoć oko 20.30 časova, dogodio se napad u kome je povređen N. D. (27) a pucano je na V. M. (24) zvanog Sonko koji je pravim čudom ostao nepovređen. Jedan od maskiranih napadača ispalio je četiri hica iz pištolja ka Sonku, ali je on uspeo da pobegne nepovređen.

Pročitajte još:

Haos je počeo kada je N.D., dostavljač hrane koji je poznanik V.M., došao da preda porudžibnu u Ulici Vuka Karadžića. U sačekuši su ih čekala četvorica maksiranih napadača koji su nasrnuli na njih naoružani motkama. Prvo su razbili automobil kojim se dostavljač hrane dovezao, a onda su pretukli i njega, udarajući ga po glavi i telu. V.M. je shvatio šta se dešava, jer je zapravo on bio meta napada i uspeo je da pobegne. Jedan od maskiranih napadača je tada izvukao pištolj i zapucao za Sonkom.

Ispaljeno je četiri hica, ali mladića koji je bežao nije pogodio nijedan metak.

Napadači su potom pobegli, a obrenovačka policija je blokirala taj deo grada. Ubrzo im je stiglo i pojačanje iz Beograda, a proglašena je i akcija „Vihor“, što znači da su postavljene policijske blokade na svim važnijim saobraćajnicama i da su kontrolisana sva sumnjiva vozila.

Foto: Privatna arhiva

Na jednoj od tih blokada uhapšene su dve osobe, ali se ispostavilo da oni nemaju veze sa pucnjavom i prebijanjem, već je policija u automobilu u kojem su bili pronašla 50 grama marihuane.

Istog dana je u obrenovačkom naselju Mojkovac zapaljen „reno laguna“, a navodno je taj događaj povezan sa sačekušom u Ulici Vuka Karadžića.

Kako za Nova.rs navodi izvor koji je želeo da ostane anoniman, i paljenje automobila i pucnjava imaju veze sa sukobom dve zaraćene kriminalne grupe, čija je glavna delatnost, navodno, trgovina narkoticima.

Potraga za osumnjičenima koji su prebili dostavljača hrane i pucali na V. M. i dalje traje.

BONUS VIDEO: Policajci iz Interventne ekipe u potrazi za osumnjičenim za ubistvo u Jakovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar