Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Istraga protiv producentkinje TV Pink Nine Kovačević, koja je 27. juna na pešačkom prelazu, vozaći pod dejstvom alkohola, u Ulici Vojvode Stepe udarila devojčicu (15) koja je prelazila ulicu, i dalje je u toku, a prema informacijama portala Nova.rs, u toku je saobraćajno - tehničko veštačenje vozila. Osumnjičenoj za izazivanje nesreće je produžen pritvor, a u međuvremenu je saslušana i devojčica koju je teško povredila.

Nina Kovačević, producentkinja TV Pink koja se u fokusu javnosti našla jer je izazvala saobraćajnu nezgodu udarivši dete na prešačkom prelazu na Voždovcu, i dalje se nalazi u pritvoru, rečeno je za portal Nova.rs iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

„Osumnjičenoj je produžen pritvor od strane Drugog osnovnog suda u Beogradu“, rekli su za portal Nova.rs u tužilaštvu.

Kako nam je pojašnjeno iz Drugog tužilaštva, istraga protiv nje je i dalje traje, a u toku je saobraćajno-tehničko veštačenje.

„U svojstvu svedoka ispitana je i maloletna oštećena“, saopštili su iz tužilaštva.

Pijana udarila devojčicu na pešačkom

Nesreća u kojoj je devojčica povređena, podsećanja radi, dogodila se 26. juna na Voždovcu, kada je, dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, na nju svojim automobilom naletela osumnjičena Nina Kovačević. Imajući u vidu da je Kovačevićeva vozila pod dejstvom alkohola, te da je devojčicu udarila na obeleženom prelazu, na teret joj se stavlja da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem. Policija je protiv nje podnela prijavu zbog sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Marko Đedović, Nemanja Pajić, Nina Kovačević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Razlika u promilima

Prema saopštenju policije, Kovačevićeva je u krvi imala 1,5 promila alkohola, dok je prema podacima tužilaštva, ta vrednost iznosila 1,02. Međutim, ova razlika u promilima neće uticati na krivičnu odgovornost osumnjičene, pojasnio je ranije u razgovoru za Nova.rs beogradski advokat Borivoje Borović i dodao da pretpostavlja da je jedno testiranje uradila policija na licu mesta, a da je drugi verovatno dobijen analizom u relevantnoj instituciji.

Četiri osude za četiri godine

Tužilaštvo je ranije otkrilo da su protiv Kovačevićeve do sada podneta 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog saobraćajnih prekršaja. Sa druge strane, kako je Nova.rs otkrila, u slučaju Kovačevićeve u protekle četiri godine su u četiri slučaja donete osuđujuće presude.

Zbog brze vožnje Kovačevićeva je osuđena na novčanu kaznu od 12.000 dinara, četiri kaznena poena i 30 dana zabrane upravljanja vozilom. Zbog ovog dela je više puta osuđena, odnosno još jednom i to na istu kaznu. U oba slučaja Kovačevićeva se kretala brzinom koja je od 30 do 50 kilometara veća od dozvoljene.

U jednom predmetu, Kovačevićeva je osuđena na oštriju kaznu zbog brzine, jer se na putu van naselja kretala brzinom koja je od 80 km/h do 100 km/h veća od dozvoljene. Ona je zbog toga osuđena na kaznu u iznosu od 100.000 dinara, 14 kaznenih poena, zaštitna mera od 8 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Kako su iz Prekršajnoj suda rekli za portal Nova.rs ranije, u vezi sa redovnim postupcima ovog suda, koji su u fazi izvođenja dokaza odnosno koji nisu još okončani, protiv Kovačevićeve se vodi još jedan postupak za nedozvoljenu brzinu.

Takođe, Kovačevićeva je jednom presudom osuđena i na kaznu od 15.000 dinara jer Poreskoj upravi nije podnela prijavu ili je unela pogrešne podatke.

Srednji prst ispred zgrade Pinka

Ninu Kovačević je šira javnost imala prilike da upozna i pre ove saobraćajne nezgode i to kada je građanima okupljenim na prostestu „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade TV Pink pokazivala srednji prst.

Njene fotografije kako se osmehuje i ruke drži visoko u vazduhu obišle su društvene mreže i tada, ali i sada kada je, kako se sumnja, skrivila stravičnu nesreću na Voždovcu.

Bonus video: Saobraćajna nesreća u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare