Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Optužene vođe organizovane kriminalne Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su danas na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pranje novca, za koji se sumnja da potiče iz delatnosti njihove organizovane kriminalne grupe. Oni su predložili tužiocu da dostave svu dokumntaciju o svojoj imovini, kako bi dokazali odakle potiče.

„Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo“, rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.

U nastavku istrage je saslušan i optuženi pripadnik ove grupe Filip Ivanovski, koji je takođe negirao krivično delo.

„On je sve negirao – i da ima veze sa kriminalom i sa pranjem novca i da ie pripadnik organizovane Belivukove grupe“, prenela je novinarima ispred suda njegov branilac Miljana Perendija.

Pročitajte još:

U nastaku postupka biće saslušavani svedoci i izvođeni drugi dokazi, dodala je advokatica.

Podsetimo, reč je o istrazi za pranje novca, a zbog čega su prošle nedelje bile privedene Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Đorđević i Marija Milutinov, supruge i tašte Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Ivana Filipovskog. One su nakon saslušanja puštene da se brane sa slobode.

Osumnjičene su tom prilikom negirale krivično delo pranje novca.

Zasad se ispituje kako je kupljeno nekoliko objekata – jedan je na teritoriji Pančeva, u vlasništvu Đorđevićeve, dok su dva na ime Miljkovićeve i reč je o objektima u ulicama Čačanska i Živka Davidovića. Takođe, ispituje se kojim je novcem kupljen stan u Kozarčevoj ulici na Zvezdari.

Inače, sem pomenutih objekata, ispituje se i poreklo novca kojim su kupljeni automobili, ali i satovi. Zasad nije poznato koliko automobila i satova je u pitanju, ali je reč o predmetima koji su veće vrednosti.

Grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je početkom februara ove godine. Pomenutoj kriminalnoj organizaciji, koja je, kako se sumnja, delovala pod paravanom navijačke grupe „Principi“, na teret se stavljaju najteža krivična dela – ubistva, otmice, rasturanje droge, oružja i silovanje.

BONUS VIDEO: MUP Hapšenje Principa 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare