Povodom velike tragedije koja se desila u rudniku "Soko", u kojoj je osam osoba izgubilo život, oglasio se i zet Branka Čokorila, jednog od preminulih rudara. On je za Nova.rs rekao: "Savesno su išli 10 dana u rudnik, iako su znali da su u opasnosti".

Branko Cokorilo Foto: Facebook/Branko Cokorilo

„Bunili su se da ne rade, da ne idu, da se to zaustavi ali… Na kraju se obistinilo. Već danima rade na tom mestu, bili su svesni da su u opasnosti jer su kopali ispod jezera. Nama ništa nisu rekli, kad pozovete rudnik oni nemaju nikakve informacije, javlja nam se sekretarica. Mi nemamo saznanja šta se tačno desilo“, rekao je zet jednog od preminulih rudara Branka Čokorila i dodao:

„To se desilo oko 3 noćas, njih su izvukli do rupe, moguće je da su tad su bili živi ali da nisu stigli na vreme. Kolege su nam javile, izjavili su nam saučešće“, ispričao je rođak.

Stradali su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (57), Branislav Zlatanović (54), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

Pročitajte još:

„Ljudi moraju da rade, šta ćete. Nisu te neke plate, ali moraju da rade. Ne znam da li je bilo tih incidenata juče, ali su znali da idu u opasnost. Iza sebe je ostavio dvoje dece, unuče i suprugu. Baš smo se skoro okupili na ručku svi zajedno, rekao nam je: možda vas vidim poslednji put“, priča zet stradalog rudara.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović demantovala je da je jutros došlo do eksplozije u rudniku „Soko“ i istakla da su se svi radnici ugušili metanom. Ona je tom prilikom najavila pomoć porodicama stradalih rudara.

„Iza osam rudara ostalo je 12 dece i jedna beba koja se rodila početkom godine. Naša je obaveza da učinilo sve za njihove porodice i naravno da nikada ne budu zaboravljeni“, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

BONUS VIDEO: Nikolić, nadzornik spoljnog pogona – uslovi rada su već godinama nikakvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare