Foto: Facebook

Do velike nesreće u rudniku "Soko" u Sokobanji došlo je jutros oko četiri sata, a na licu mesta poginulo je osam rudara, dok je povređeno 20 osoba.

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, izjavio je da su ovoj nesreći stradali: Zlatković Darko, Trivunac Nenad,  Grujić Radovan, Petrović Petar, Čokurilo Branko, Zlatanović Branislav, Živković Bratislav i Stajić Bojan.

Petar Petrović Foto: Privatna arhiva

Najmlađa žrtva je Petar Petrović, koji je imao 31 godinu.

Pročitajte još:

„Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu“, rekao je direktor JP PEU Resavica Saša Spasić.

Ispred rudnika su potresne scene, nakon što je primećena kolona pogrebnih vozila.

Dva rudara povređena u nesreći u rudniku mrkog uglja Soko u Sokobanji zbrinuta su u toku prepodneva u Kliničkom centru u Nišu, a ta zdravstvena ustanova očekuje prijem još 20 do 30 povređenih.

„Lekari svih specijalnosti su u pripravnosti u Urgentnom centru. UKC Niš ima mogućnosti da zbrine sve povređene rudare i ukaže im neophodnu pomoć“, kazali su za Novu.rs su u niškom Kliničkom centru.

Sva dešavanja vezana za nesreću u rudniku pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Suze i strah posle eksplozije u rudniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare