Povodom velike nesreće koja je zadesila rudnik Soko u Sokobanji, u kojoj je stradalo osam osoba a njih 20 je povređeno, oglasio se jedan od radnika, koji već 20 godina radi u rudniku. On je naglasio kako su uslovi rada nikakvi, ali i kako se upozoravalo na bezbednost neposredno pre momenta nesreće.

„Uslovi rada su nikakvi već godinama. Direktor je pred smenu rekao da se vodi računa za bezbednost, međutim priroda kao priroda, desilo se šta se desilo. verovatno se urušio otkop, taj gas je izašao gde su ljudi, uđe u pluća i otruješ se. Upozoravalo se na to, ali mora da dođe da se radi, slušaš naređenja.. Radnici su jedva govorili, nisu znali gde su, šta su, tresli su se, odmah je došla Hitna Pomoć. Moj rođeni brat je isto bio dole i preživeo, malo je taj gas navukao u pluću, primio je infuziju“, rekao je Nikolić, nadzornik spoljnog pogona u rudniku Soko, koji radi već 20 godina.

Pročitajte još:

Stradali su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (57), Branislav Zlatanović (54), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović demantovala je da je jutros došlo do eksplozije u rudniku „Soko“ i istakla da su se svi radnici ugušili metanom. Ona je tom prilikom najavila pomoć porodicama stradalih rudara.

„Iza osam rudara ostalo je 12 dece i jedna beba koja se rodila početkom godine. Naša je obaveza da učinilo sve za njihove porodice i naravno da nikada ne budu zaboravljeni“, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

BONUS VIDEO: Direktor bolnice u Aleksincu: Rudari u šoku, izgubili kolege i prijatelje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar