Dejan Panić Foto:privatna arhiva

Dejan Panić, upravnik KPZ Niš koji je uhapšen zbog primanja mita, naplatio je navodno pet hiljada evra kako bi jednom osuđeniku izdao pozitivno mišljenje o vladanju koje mu je neophodno za uslovni otpust, a kako saznaje portal Nova.rs osoba koja je novac obezbedila jeste Hidajet Jašarević, vođa narko-grupe iz južne Srbije i Sandžaka, osuđene za šverc narkotika 2009. godine.

Kako saznaje portal Nova.rs, Jašarević je dao novac za osuđenika Darka I. i to preko službenice Snežane M.

Jašarević je u julu 2009. osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 10 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila prodajom droge. Pored njega, osuđen je i Irfan Ličina na pet godina i osam meseci, Enver Dibranin 6,5 godina, Alen Mahmutović četiri godine, a Sead Salković pet godina zatvora. Muamer Salković osuđen je na 5,5 godina, Slobodan Kovačević pet godina i četiri meseca, Milan Košanin godinu i pet meseci, a Karađorđe Šolević četiri godine zatvora.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je policija po njihovom nalogu uhapsila upravnika KPZ NIš D. P., kao i vaspitača S. M. i H. J. zbog zloupotrebe položaja ui primanja mita.

Pročitajte još:

„Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode tri lica: D. P. (upravnik KPZ Niš), S. M. (vaspitač KPZ Niš) i H.J., zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku 2021. godine izvršili krivično dela primanje mita i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Takođe, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita“, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Bonus video: Požar u Kliničkom centru Srbije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar