Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je policija po njihovom nalogu uhapsila upravnika KPZ NIš D. P., kao i vaspitača S. M. i H. J. zbog zloupotrebe položaja ui primanja mita.

„Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode tri lica: D. P. (upravnik KPZ Niš), S. M. (vaspitač KPZ Niš) i H.J., zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku 2021. godine izvršili krivično dela primanje mita i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Takođe, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita“, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pročitajte još:

Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita).

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video: Požar u Kliničkom centru

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar