Veljko Belivuk, živa žrtva, nepoznata osoba
Foto: Nova.rs/Shutterstock

Zverstva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potresla su javnost u Srbiji, a i dalje nije poznat tačan broj nestalih muškaraca za koje se sumnja da su žrtve ove kriminalne grupe. Ipak, jedna misterija u slučaju Belivuk do danas nije razrešena - ko je muškarac koga je vlast, na konferencije Saveta za nacionalnu bezbednost marta prošle godine, predstavila kao žrtvu klana, a koju je odbrana Belivuk-Miljković planirala da pozove za svedoka.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, reč je o muškarcu čija je slika prikazana na konferenciji i koji je predstavljen kao žrtva klana. Na fotografiji se ne vidi lice, već donji deo tela.

Fotografija pomenutog muškarca nikada se nije našla u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, pa čak ni proširenoj. Prema saznanjima našeg portala, reč je o osobi koja se trenutno navodno nalazi u inostranstvu.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Pomenutog muškarca odbrana Belivuk-Miljković svojevremeno je planirala da pozove za svedoka. Navodno se radi o osobi koje ima tetovaže na telu, a zasad nije poznat njegov identitet. Takođe, nije ni poznato da li će se on zaista naći među svedocima odbrane pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Inače, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, a pretpostavlja se da žrtava ima mnogo više. Glavni dokazi protiv grupe su prepiske putem zaštićene aplikacije „Skaj“ putem koje su se okrivljeni dopisivali.

Veljko Belivuk Velja Nevolja Skaj aplikacija Sky ecc
Foto:Shutterstock/Arhiva

Putem „Skaja“ su optuženi dogovarali likvidacije, ali i razmenjivali neke od fotografija na kojima se vidi kako su mučili žrtve.

Pročitajte još:

Tokom istrage utvrđeno je da nadležne institucije poseduju dokaze za sedam žrtava, a sumnja se da ih ima mnogo više. U javnosti se u više navrata govorilo o listi nestalih osoba za koje se sumnja da su žrtve klana.

O tome je svojevremeno na televiziji govorio i Bogdan Pušić, šef Uprave kriminalističke policije (UKP).

„Osim ove trojice, u tom periodu nestali su Strahinja Marković ’98 godište, Kecman Jovo ’69 godište, Lazar Vukičević ’89 godište, Košević Vukašin ’99 godište, Filip Marjanović ’97, Lazar Ilić i Lainović Ljubomir ’96 godište, Dario Đorđević i Goran Mihajlović ’97, Aleksandar Gligorijević ’87 godište. Porodice su prijavile nestanke, ali do danas nisu pronađeni. Neki od njih su već bili poznati policiji, neki su pripadali navijačkim grupama. Ne možemo da tvrdimo da ni da su živi, ni da nisu“, naveo je tada Pušić.

BONUS VIDEO: Nove žrtve klana Miljkovića i Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar