ilustracija Foto:shutterstock; privatna arhiva

Beleška policajca koji je istraživao nestanak Ane Volš, u koju smo imali uvid, detaljno opisuje šta je Brajan govorio nakon što je policija došla u njihovu kuču u Kohasetu. Upravo ti podaci koje je davao policajcima bacili su svetlo sumnje na njega i zahvaljujući njima on je kasnije optužen za ubistvo Ane Volš.

“Tog 4. januara policija u Kohasetu dobila je prijavu da se proveri Ana Volš za koju se sumnja da je nestala. Od mene je zatraženo da odem na lice mesta kao službenik policije Kohaset. Istog dana, oko 18.35 došao sam na adresu. Istražitelji su uzeli izjavu od Brajana Volša više puta”, započeo je svoju izjavu policajac.

Volš je, kaže, upitan da tačno ispriča vremenski sled događaja za 1. i 2. januar 2023. što je i učinio.

Brajan Volš Foto: Craig F. Walker/Pool via REUTERS

“Volš je kazao da su novogodišnju noć proveli sa prijateljem Gemom, koji je kod njih došao na večeru. Gem je u kuću stigao oko 20.30, a otišao je oko 1.00 ili 1.30 iza ponoći. Ispričao je da je Ana otišla u krevet neposredno nakon što je Gem izašao iz kuće. Volš dalje priča da mu je Ana rekla da ujutru mora hitno da se vrati za Vašington, zbog posla. Ana ga je poljubila, rekla mu da se vrati da spava i otišla. Ona bi obično uzela Uber, Lift ili taksi do aerodroma. Izašla je između 6.00 i 7.00 sati. Njih dvoje imaju tri mala sina”, opisuje policajac u belešci, pa nastavlja:

Džem Mutlu Foto: Printscreen YouTube/CBS Boston

“Volš je potom ispričao da je ustao oko 7.00 sati i pripremio doručak za dečake. Popodne, kada je došla bebisiterka, Volš je izašao oko 15.00 časova, da završi neke poslove. Otišao je u “Shaw” da kupi mleko i došao je kući. Ponovo je izašao oko 16.00 časova, da poseti svoju majku u Svampskotu. Pošto sa sobom nije imao mobilni telefon, nije mogao da koristi GPS”, naveo je.

Policajac je prepričao detaljnu rutu kojom se, prema sopstvenom priznanju, kretao Volš.

Foto: Privatna arhiva

“Volš je objasnio da mu je za taj put potrebno 60 do 70 minuta, ali da je sada izgubio oko 90 jer je promašio put, pa se izgubio. Oko 15 minuta nakon što je stigao u stan svoje majke, izašao je kako bi joj kupio namirnice. Potom se vratio u stan svoje majke, a onda je u kuću u Kohaset stigao oko 20.00 časova.

Volš je rekao i da je njegov sin zaturio negde njegov telefon tokom proslave Nove godine, te da ga je pronašao tek 2. januara, ispod jastuka.

“Volš je ispričao da je 2. januara odveo sina na sladoled, dok je bebisiterka pazila drugu decu. Velika pretraga terena napravljena je 6. januara, a učestvovala je policija Kohaseta i njihove partnerske službe. Potraga je nastavljena i 7. januara. Paralelno sa tim, tog popodneva najmanje šest istražitelja su proveravala rutu kojom se Brajan, prema sopstvenom priznanju, kretao”, napisao je.

Inspektori su proveli više sati 7. januara pregledajući video snimke sa sigurnosnih kamera. Policajac kaže da je utvrđeno da Volš nije uočen ni u jednoj od prodavnica koje je naveo.

Foto:facebook/privatna arhiva

“Volš je inače osuđen zbog prevare, a boravio je u kući sa nanogicom. Zbog toga Volš je morao da podnese poseban zahtev za izlaske iz kuće svake nedelje i detaljno objasni razlog. U nedelju, 1. januara 2023, tražio je da izađe kako bi odvezao decu u školu svaki dan između 8.00 i 10.30 i pokupio ih između 15.15 i 18.45. Pored ostalog, dozvoljeno mu je i da izađe u sredu, 4. januara između 11.00 i 13.30”, prepričao je policajac.

Dodao je i da je Volš tražio i da u nedelju 1. januara izađe između 15.00 i 21.00 sat kako bi odbacio majku.

“Objasnio je da je imala operaciju katarakte i da je boravila kod njega kako bi joj pomogao. Ipak, ispričao je da se oporavila brže nego što je očekivano, pa se kući odvezla sama. To vreme je ipak iskoristio kako bi joj otišao po namirnice”, zaključuje se.

Analizom njegovih telefona utvrđeno je naknadno da nije boravio na lokacijama o kojima je govorio, te da je usnimljen u prodavnici gde je za 450 dolara kupio sredstva za čišćenje. Najpre je priveden za ometanje istrage, a potom je optužen I za ubistvo. Volš će 9. februara biti ponovo izveden pred sud.

Bonus video: Sofija Bogosavljev: Prema trenutnim informacijama epilog nestanka Ane Volš je koban

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar