Milovan Milivojević Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

"Pokojni direktor MB "Namenska", Radoš Milovanović, ostavio je dubok trag u Lučanima jer je 21 porodicu zavio u crno i više od 60 ljudi su ostali invalidi", kaže za Nova.rs Milovan Milivojević, uoči nastavka suđenja za smrt sina Milomira, koje će se održati danas u ivanjičkom sudu.

Za smrt Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, okrivljeni su Radoš Milovanović, sada pokojni generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu. Tužbu protiv njih podneo je otac poginulog mladića Milomira, Milovan Milivojević.

„Nadam se da je sa smrću direktora umro i strah pojedinaca od kojih očekujem samo da kažu istinu. Trebalo bi da se ovo „vrzino kolo“ odmota i postupak završi“, kaže Milovan za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, sada već, pokojni direktor je bi prepreka za sud, odnosno, išlo se na to da njega ne stigne pravda.

„Ovo razvlačenje postupka je sramota za institucije, državu, vlast koja je vodi, a vi znate da će 14. jula biti pet godina od kako je moj sin nastradao. Želim samo da svedoci i optuženi ispričaju o događaju baš onako kako je bilo“, rekao nam je Milovan izrazivši uverenje da će doživeti kraj suđenja.

Očekuje da navedu da su radili bez zaštitne opreme, u pamučnim majicama, te da se nisu poštovali propisi.

Želeo je Milovanoviću da bude živ sto godina kako bi završio tamo gde mu je mesto.

Foto: N1

„Slažem se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji je rekao da je pokojni direktor ostavio „dubok trag“. To je 21 grobnica, a pola invalida je pomrlo. Mnogi momci su ostali bez ruku, prstiiju, goreli su u fabrici tako da je zaista njegova „velika zasluga“ za dobrobit u Lučanima. Predložiću da ga posthumno odlikuju“, očajan je Milivojević.

Sve drugo što je kazao predsednik o Milovanoviću je, prema njegovoj oceni, velika neistina.

„Moj kolega je na spomeniku napisao da mu je suprugu ubio direktor. Što ga nije tužio dok je bio živ“, kaže Milovan. Sa druge strane, na suđenju i dvojica rukovodioca koji su optuženi mogu da kažu da su slepo slušali direktora kako bi se odbranili, istakao je otac nastradalog mladića.

„Ne znam ni sam šta bih vam rekao. Moj sin je bio poslednja žrtva bahatog direktora“, zaključio je Milivojević.

Bonus video: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar