Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

R.P. iz Bačkog Petrovca, otac dvogodišnjeg dečaka tragično nastradalog u požaru u nedelju u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu pušten je da se brani sa slobode.

„Dana 3.10.2022. godine, prethodno zadržano lice – osumnjičeni R. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288. stav 4. u vezi člana 278. stav 5. Krivičnog zakonika, saslušan u prostorijama ovog Tužilaštva na okolnosti navedenog krivičnog dela pred postupajućim zamenikom javnog tužioca nakon čega, na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, ovo Tužilaštvo nije predložilo određivanje pritvora protiv imenovanog, pri čemu će se postupak nastaviti izvođenjem daljih dokaznih radnji“, saopštilo je tužilaštvo za Nova.rs.

Podsećamo, požar u kući u Ulici Kulpinskoj 39 u Bačkom Petrovcu, izbio je u nedelju oko 11 sati, a mališan je u tom trenutku bio sam u kući. Njegov otac je na poziv tetke otišao na igralište po starije dete, koje se povredilo na maratonu, i da ga odvede kod lekara.

Pročitajte još:

Tetka je otišla do kuće i tamo zatekla požar, i dvogodišnjak bez svesti. Lekari su dali sve od sebe da reanimiraju dvogodišnjaka, ali je on, nažalost preminuo.

Otac je u toj kući živeo da trojicom sinova, a majka ih je navodno napustila.

Majka je, međutim, izjavila da je da sa decom nije živela, ne zato što ih je napustila, već ju je suprug izbacio iz kuće.Kako je rekla da je decu otac i ranije ostavljao same.

Tragično nastradali dečak će danas biti sahranjen na groblju u Bačkom Petrovcu.

BONUS VIDEO: Snimak požara na Novom Beogradu u kome je izgorela stogodišnja starica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar