Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Miroslava M. (28), majka stradalog dečaka (2), koji se ugušio u kući u Bačkom Petrovcu, neutešna je nakon tragedije koja ju je zadesila. Kako je ispričala za Nova.rs, porodicu je napustila jer ju je bivši suprug Rastislav P. maltretirao i tukao. Navodi i da nije tačno da je kobnog dana njen bivši suprug otišao da pomogne drugom detetu, već je otišao u kafanu i zato je njihovog sina ostavio samog u kući.

„On je mene juče ujutru nazvao i mrtav-hladan mi je rekao: „Dete nam je mrtvo, mislim da se ugušilo“. On je otišao u kladionicu i ostavio dete samo, videli su mu bicikl ispred lokala. Bio je pripit kada sam ga videla juče nakon tragedije. Nas dvoje smo živeli zajedno, iako smo se sudski razveli 2018. godine i njemu su pripala deca jer je on imao veze u policiji. Ali živeli smo zajedno do pre mesec dana“, počela je svoju priču Miroslava.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ona je ispričala da je često trpela nasilje od svog bivšeg supruga, kao i da je on sam zvao policiju i pričao da ona njega maltretira.

„Tukao me je kada je bio pijan, a često nije ni bio kod kuće.. A onda je on zvao policiju i govorio kako ja pravim probleme.. Videla sam decu pre dva vikenda i bio je dogovor da ću ovog petka uzeti ponovo decu. Najstarije dete je bilo na školskom maratonu, srednje dete je bilo kod njegove tetke, a najmlađe je ostalo samo u kući u Bačkom Petrovcu. Tetka je bila na ušivanju sa povređenim detetom, koje se povredio na maratonu, dok je on bio u kafani i ostavio najmlađeg sina samog u kući“, priča ova majka.

Podsetimo, mališan se juče ugušio od posledica požara, a kako se sumnja vatru je izazvala šerpa koja je ostala na uključenom šporetu.

„Neki pričaju da je Rastislav ostavio uključen šporet, dok neko kaže da je dete uključilo. To ne mogu znati, meni policija ne želi da kaže da li su pronašli moje dete u krevetu ili na podu… Organizovala sam sahranu, sutra je u 14 časova, javila sam i tetki mog bivšeg supruga“, ispričala je potresena majka.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tragedija je i ranije zadesila ovu porodicu, a nesrećna majka je svoje prvo dete rodila mrtvo. Kako kaže, ona je dete razvedenih roditelja, kao i njen bivši suprug, te nije želela da i njena deca prođu tako.

„Svaki put sam popustila i vraćala mu se“, kaže ona.

Navodi i da planira da nakon sahrane sudski traži decu nazad. Sređuje sobu, jer je Centar za socijalni rad pravio problem jer nije imala krevet za svako dete ponaosob. Kako kaže, iako nisu sve tražene uslove imali kod oca, ipak su njemu pripala deca.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„I fizički i psihički me je zlostavljao. Bili smo u komunikaciji u poslednjih mesec dana zbog dece, samo kada je bio trezan. A kada je bio pijan pretio mi je i govorio kako deci ne treba niko osim oca, kako majku nemaju i kako će me strpati u zatvor ako se ne udaljim od dece. Ispalo je da sam ja njega tukla, ja ovako mala i mršava, a on ima dva metra“, ispričala je majka stradalog mališana za Nova.rs.

Kako je tačno došlo do požara u kom je nastradao dvogodišnji dečak policija bi trebalo da utvrdi istražnim radnjama. Ono što je do sada izvesno jeste da je vatrena stihija zahvatila celu kuću ove porodice, a da je požar buknuo najverovatnije u kuhinji zbog šerpe koja je ostala na upaljenom šporetu. Dečak je u trenutku vatrene stihije bio sam u kući, odnosno otac s kojim je živeo je izašao.

Policija je privela oca stradalog dečala, Rastislava P., zbog sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti, a tužilaštvo ispituje sve okolnosti slučaja.

BONUS VIDEO: Novi Sad, požar u Barakama na Keju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare