Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jan M., deka stradalog dečaka (2) koji se ugušio u Bačkom Petrovcu, slomljen je zbog tragedije koja je zadesila njegovu porodicu. Kako je ispričao za naš portal, otac dečaka Rastislav P. ostavio je dete samo kod kuće, a postoje dve verzije - da je otišao po starijeg sina, kao i da je otišao u kafanu da pije.

„Bio sam tamo čim sam čuo, zvala me je ćerka i rekla kako je najmlađi unuk poginuo. Samo što nisam pao kada sam čuo šta se desilo… Otišao sam u Petrovac kod bivšeg zeta i hteo sam da uđem unutra, ali se tamo sve dimilo još uvek“, priča Jan M,, deda stradalog mališana.

Kako on priča, čuo je dve verzije događaja, zbog čega je dete ostalo samo kod kuće.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Otac je otišao po starijeg sina koji se povredio, imali su maraton, pa su zvali tetku odmah da dođe kod mlađeg sina. Čuo sam i drugu verziju, da je išao u kafanu, pa se napio.. Ne znam, ali šta god je bilo nije trebalo da ostavi dete samo, ostao je uključen šporet“, ispričao je Jan za Nova.rs.

Njegova ćerka Miroslava i Rastislav su se više puta razilazili, a prema njegovim rečima, već mesec dana ne žive zajedno.

„Nisu se venčali nikada, a i nisu se ni slagali dobro, dolazio je pijan često, a ona nije htela da trpi to. On joj je oduzeo decu“, tvrdi Jan.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Miroslava i Rastislav imaju tri sina, jednog koji ide u prvi razred, drugi u zabavište, dok je najmlađi sin (2) tragično nastradao.

Pročitajte još:

Podsetimo, mališan se u toku jučerašnjeg dana ugušio u porodičnoj kući u Ulici Kulpinskoj u Bačkom Petrovcu, kada je vatra buknula jer je na šporet bio uključen, dok je mališan bio sam u kući.

Ocu mališana određeno je zadržavanje i on bi trebalo da bude saslušan u tužilaštvu u toku današnjeg dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

BONUS VIDEO: Novi Sad, požar u Barakama na Keju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar