Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Facebook

Goran Đokić (37) bio je osumnjičen da je ubio Gordanu i Jelisavetu Đ. u njihovom stanu na Bežanijskoj kosi, ali pre nego što ga je policija uhapsila, izvršio je samoubistvo. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke, kojima je ostavio oproštajno pismo u kome im se izvinio. Njegovi prijatelji i poznanici i dalje ne mogu da povreuju da je on počinio ovaj gnusni zločin i otkrivaju nepoznate detalje koji su donekle signalizirali da se nešto čudno dešava.

„Prvo su mi javili da se ubio, a malo posle toga sam saznao i zbog čega. Ne mogu da verujem, družili smo se godinama. ne bih pomislio da bi tako nešto moglo da mu padne na pamet“,  kaže Goranov prijatelj za Kurir.

Pročitajte još:

Kako je ispričao, društvo dugo nije videlo Gorana, od kada se odselio iz tog kraja.

„U poslednje vreme je i bio malo čudan, ali ne dovoljno da bismo pomislili da je nekoga ubio ili bi to učinio sebi. Nešto se opasno loše motalo to toj njegovoj glavi. Imao dve predivne ćerkice, uopšte mi nije jasno šta je on to napravio sebi“, kaže sagovornik Kurira.

Otac ne može ni da govori, po drugi put ostaje bez sina

Goranov otac, Zoran Đ. u suzama i neverici oplakuje smrt sina.

„Njegov otac Zoran danas je došao u prodavnicu pognute glave. On drži servis za kompjutere u zgradi gde je Goran živeo sa porodicom. Slomljen je od šoka, srama, tuge i boli. Čovek je van sebe, ne može da podigne glavu od srama. Ima ženu malo mlađu od njega i dve ćerkice, jedna ide u vrtić, a druga u predškolsko“, priča nm Zoranov prijatelj.

Drugi poznanik kaže da je ovo ogromna porodična tragedija.

„Ovo je velika tuga i bol, njemu je veoma težak period zbog svega što je saznao. On je čovek velikog kalibra, nikada nikome nije rekao da neće i ne može, svi smo se nadali da je to porodično“, rekao je komšija i prijatelj koji je uz Goranovog oca.

Drugi poznanik otkriva da je ovo druga tragedija koja zavija ovu porodicu u crno.

„Otac mu je bio oficir u vojsci. Stariji brat nastradao pre par godina dok je popravljao struju na terenu. Zoran i ja družimo se godinama, on je potpukovnik u penziji, zajedno smo radili u Prištini. Goran je totalna suprotnost od oca, živeo je skroz opušteno, od danas do sutra. Otac ne može da poverujemo u sve to“, otkrio je izvor.

Poznanici, ipak, kažu da se Goran čudno ponašao u poslednje vreme i da je delovao agresivno.

„Nisam ga video oko dva meseca, ali sve mu je smetalo, to sam primetio jer ranije nije bilo tako. Bio je uvek opušten. Ako je zbog novca ubio te dve žene, ni to mi nema smisla, porodica mu možda nije bogata, ali imao je od čega da prehrani tu decu“, kaže Goranov poznanik i komšija.

Ipak, sa druge strane, pojedini poznanici otkrivaju da je Đokić imao loše navike.

„Goran je radio neki servis sa klimama, ali voleo je da se kocka. Nismo znali da je sa tom starijom ženom bio u vezi, prvi šok doživeli smo kada se ubio, a onda kad smo čuli ovo. Bez reči smo“, rekao je jedan od Goranovih poznanika za Blic.

On naglašava i da je Goran delovao „normalno“.

„Šetao je sa decom stalno. Vodio ih kod oca u radnju, stvarno nismo mogli ni da pretpostavimo da to može da uradi“, rekao je.

Sestre imale samo jedna drugu

Kada je reč o ubijenim sestrama, njihovi poznanici otkrivaju da je njihova sudbina bila tužna, a smrt još tužnija.

„Imale su samo jedna drugu. Nikoga tu više nije bilo, zato nema ko umrlicu da napravi, da ih sahrani, da nasledi to sve zbog čega su ubijene. Eto, ona je mislila da je imala onda i tog čoveka, ali se završilo tragično“, ispučale su komšije.

Kako su sam ranije govorili, Jelisaveta je bila depresivna ali se u poslednje vreme promenila.

„Jelisavetu smo poznavali duže, to je njen stan. Ona je uvek bila doterana, našminkana i nosila je perike. Nisu se ni sa kim preterano družile, ali svima su se ljubazno javljale i kulturno porazgovarale“, kažu komšije.

Komšije sa Bežanijske kose rekle su ranije za Kurir da je na Božić kod sestara u posetu došao muškarac smeđe kose star oko 30 godina, a kažu da je čovek kog su videli gotovo sigurno Goran Đ.!

Podsetimo, Jelisaveta je navodno počela da se viđa sa 40 godina mlađim Goranom koji je radio u Domu za stare u kojem je njen muž boravio i preminuo. To ih je zbližilo, a on je tako i znao da njih dve imaju pare.

BONUS VIDEO: Policijski uviđaj na mestu gde su ubijena i opljačkana tri člana porodice Đokić kod Aleksinca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare