Miloš Mirković otac devojčice Foto:Nova.rs

Devojčica A.M (13) iz Kragujevca, za kojom se tragalo od 20. marta, sinoć je pronađena živa i zdrava, a njen otac Miloš izjavio je za naš portal da mu je, posle 16 dana agonije kroz koju su on i supruga prolazili, najbitnije da je dete živo.

„Laknulo nam je, konačno znamo da nam je dete  živo. Prošli smo kroz strašne muke, jer 16 dana nismo znali ništa o njoj“, sa olakšanjem nam je rekao otac trinaestogodišnje devojčice.

On je potvrdio da je devojčica sinoć pronađena u Kragujevcu i da se trenutno nalazi u Prihvatilištu za decu.

„Video sam se ćerkom, dobro izgleda i to mi je sada najbitnije“, kratko je rekao Miloš za naš portal.

Miloš Mirković otac devojčice Foto:Nova.rs

On je ranije je za Nova.rs izjavio da se njegova maloletna ćerka tajno viđala i dopisivala sa  punoletnim mladićem i da sumnja da je ona otišla sa njjim.

Ispričao je i da je bio protiv te veze,  jer se mladić „sumnjivo ponaša“, pa je potražio stručnu pomoć kragujevačkog Centra za socijalni rad, a na lični zahtev uputio je dete u Prihvatilište za decu, kako bi „sa njom radili stručni ljudi“.

Maloletna A.M. u Prihvatilištu je boravila 20 dana, odakle je, svojevoljno otišla.

Pročitajte još:

Ona je sinoć pronađena u Kragujevcu, a sa njom je bio i punoletni mladić, sa kojim je, kako se sumnja i pobegla.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a zatim će biti priveden Višem javnom tužiocu na saslušanje.

Centar za socijalni rad: Radićemo sa porodicom na svim poljima

U kragujevaćkom Centru za socijalni rad, našem portalu je potvrđeno da je devojčica trenutno u Prihvatilištu i da će posle detaljnih zdravstvenih i  psiho-socijalnih pregleda, najverovatnije u toku dana biti vraćena u primarnu porodicu.

Direktor Centra Vladan Jovanović izjavio je da će sa porodicom nestale devojčice nastaviti kontinuirano da rade i pružaju svu stručnu i materijalnu podršku.

„Cilj nam je da porodica bude zajedno i da im kroz plan zajedničkog rada koji smo usaglasili, pomognemo na svim poljima. Radićemo i sa roditeljima i sa devojčicom, kako bi prevazišli sve što je proisteklo iz ove specifične situacije u kojoj su se našli“, rekao je Jovanović.

Nestanak A. M. prijavljen je 20.marta,  kada se posle izlaska u  šetnju nije vratila u Prihvatilište. Prema nezvaničnim informacijama, ona je sve vreme bila u Kragujevcu sa punoletnim mladićem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar