Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je otpočelo suđenje Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je u julu 2013. u Ustaničkoj ulici u Beogradu poginula Andrea Bojanić (17). Nakon što se Mitrović kratko izjasnio da nije kriv, a njegovi branioci izjavili da ostaju pri ranijoj odbrani, usledila je, u najmanju ruku neuobičajna rasprava u vezi sa terminom sledećeg pretresa, izazvana - koronavirusom.

Naime, nakon što je sudija Zoroica Avramović zakazala za 15. april nastavak suđenja, Mitrovićevi branioci Milenko Milisavljević i Borivoje Pajović su predložili da se postupak odloži „dalje od aprila“, dok se „na globalnom nivou ne stiša epidemija koronavirusa“, s obzirom na to da je iz dana u dan sve više zaraženih i u Srbiji. Mitrovićevi branioci su naveli da smatraju da treba izbegavati javne skupove zbog potencijalne zaraze, što je izazvalo raspravu u koju su se uključili i zastupnici roditelja pokojne Andree.

„Ovo suđenje će trajati do 2030.“, kazao je zastupnik Sava Bojanića, oca nesrećne devojke.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sudija Avramović odgovorila je advokatima da ona, niti bilo ko u sudu nije dobio naredbu da zbog moguće epidemije virusa odlaže suđenja na duži vremenski period.

Andrea Bojanić, Foto: Privatna arhiva

„Ukoliko se takva naredba u međuvremenu donese u čitavoj Srbiji, i ja ću postupati po njoj. Do tad, naredni pretres će biti zakazan za 15. april – navela je sudija Avramović.

Podsetimo, prethodnu presudu kojom je Mitrović bio osuđen na 12 meseci kućnog zatvora s nanogicom, ukinuo je Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.