Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

S. M. (76) uhapšen zbog sumnje da je ubio srpsku državljanku J. S. (32) u stanu u Vinterturu u Švajcarskoj, inače suprugu svog unuka, određen je pritovor. Njega je žrtva, ne sumnjajući šta se sprema, svojevoljno pustila u stan u kom je telo kasnije pronađeno.

Zločin je otkriven u utorak, kada je telo srpske državljanke sa prostrelnim ranama iz vatrenog oružja pronađeno u stanu u kom je u tom trenutku boravilo i njeno dvogodišnje dete. Osumnjičeni starac uhapšen je na licu mesta, a sudija mu je po zahtevu tužioca, sada odredio pritvor.

Otac ubijene žene ispričao je reporterima portala 20min.ch da mu je kobnog dana njegova ćerka otvorila vrata stana i pustila da uđe unutra, a zatim mu ponudila kafu.

„Ćerka je želala da se razvede od supruga koji živi u Srbiji. Postao je nasilan prema njoj“, ispričao je otac.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Prema navodima tužilaštva u Cirihu, protiv tog muškarca je postojala krivična prijava koju je podnela upravo ubijena žena, i to zbog prinude i pretnji, potvrdila je i potparolka tužilaštva. Otkriveno je da je protiv njega na snazi zabrana ulaska u Švajcarsku.

Kako smo ranije preneli, ubijena Srpkinja je majka dvoje dece. Jedno, staro svega dve godine, u trenutku zločina je bilo u stanu i nadležne socijalne službe koje se bave zbrinjavanjem dece su ga smestile na sigurno. Pored toga, J. S. ima još dvoje dece koje su u Srbiji i kako je njen otac objasnio, pokušava na sve moguće načine da ih doveze u Švajcarsku. Za lokalne medije potvrdio je da je osumničeni starac zapravo deda njenog supruga.

Komšije ubijene žene u utorak su bile šokirane zločinom. Stradalu ženu su poznavali površno, a viđale su je u parku sa detetom.

„Često je bila napolju sa najmlađim detetom. Inače je živela sama u stanu i nije puno govorila o svom mužu“, kazao je komšija ubijene Srpkinje i dodao da o njoj ima samo lepe reči.

Komšije su dodale i da je svako malo stariji muškarac dolazio do njih i donosio im hranu.

„O mužu je jedino rekla da živi u Srbiji i da ga deca posećuju kada su na odmoru… Jako me je ovo pogodilo, nikada ne bih mislio da ovo može njoj da se dogodi“ rekao je jedan komšija ubijene Srpkinje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar