Foto:Credit line: Paul Zinken / AFP / Profimedia

Suprug srpske državljanike J. S. (32) čije je telo sa prostrelnim ranama pronađeno u stanu u Švajcarskoj, odranije je poznat policiji pošto se protiv njega vodi krivični postupak zbog iznude i prinude po prijavi ubijene žene, a uz to mu je zabranjen i ulazak u Švajcarsku.

Policija intenzivno vodi istragu nakon što je telo Srpkinje pronađeno u stanu u Vinterturu, a jedan 76-godišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da ju je ubio. Taj muškarac, kako su preneli tamošnji mediji, je rođak njenog bivšeg supruga (36), inače problematičnog muškarca.

Jedno od pitanja na koje istraga želi da ogovori jeste koja je bila suprugova uloga u zločinu. Kako piše portal nau.ch, on živi u Srbiji, jer mu je zabranjen ulazak u Švajcarsku, a protiv njega je u toku krivični postupak zbog pretnji i prinuda po prijavi iz jula 2020. kada ga je upravo ubijena žena prijavila.

Motiv zločina nije još zvanično saopšten, premda se sumnja da je reč o porodičnim razmiricama.

Otac: „Htela je da se razvede“

Otac ubijene žene je juče za švajcarske medije otkrio da je njegova ćerka pokušavala da se razvede.

„Imala je probleme u braku i želela je da se razvede od supruga, koji se trenutno nalazi u Srbiji“, rekao je otac i dodao da je suprug bio nasilan prema njoj. Dodao je da su dvoje starije dece trenutno sa ocem u Srbiji i da pokušava na sve načine da ih vrati u Švajcarsku što pre.

I otac je potvrdio da je čovek koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio njegovu ćerku, rođak njegovog zeta…

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Meštani Vintertura juče su bili zatečeni zločinom, a u njihov kraj u popodnevnim časovima pristigao je veliki broj policajaca sa dugim cevima koji su obezbeđivali mesto zločina. Komšije su ubijenu ženu opisali kao veoma ljupku i dragu, prisećali su se da su je često viđali sa najmlađim detetom u parku.

„Povremeno bi jedan stariji čovek dolazio da je obiđe i donese joj hranu. O mužu nije mnogo pričala, rekla nam je da je u Srbiji i da ga deca povremeno posećuju. Trebaće mi vremena da shvatim šta se dogodilo, nikada ne bih pomislio da će joj se ovako nešto desiti“, kazale su za 20min.ch juče komšije.

Dete zbrinula socijalna služba

Dvogodišnje dete koje je u trenutku zločina bilo u stanu, je dobro i nalazi se pod nadzorom nadležne socijalne službe za zbrinjavanje dece.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar