Fontana, Novi Beograd, dečak, hronika
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Drugi osnovni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu protiv okrivljenog T. Ž., koji je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, jer je maloletnu decu iz doma terao da prose.

T. Ž. je oglašen krivim zbog dva krivična dela oduzimanje maloletnog lica na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i isam meseci, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga u trajanju od četiri meseca, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i osam meseci.

Izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenim licima u trajanju od jedne godine, kao i mera bezbednosti obavezno oduzimanje predmeta, navodi se u saopštenju.

Fontana, Novi Beograd, dečak, hronika
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Okrivljenom T. Ž. je optužnicom Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stavljeno na teret da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenim S. J., po prethodnom dogovoru (a za koju se vodi odvojeni postupak), u više navrata iz koristoljublja protivpravno zadržavali maloletnu decu iako su ista bila poverena na čuvanje ustanovi RJ Dom “Moša Pijade“.

Fontana, Novi Beograd, dečak, hronika
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Okrivljeni je potpuno lišen roditeljskog prava, te su maloletnu decu koja su bežala iz navedenog doma, protivpravno zadržavali i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu, nakon čega su maloletna deca sav novac predavala okrivljenom T.Ž., a kojim ponašanjem su okrivljeni teže ugrozili zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletnih lica.

Prilikom poslednje prošnje okrivljeni je sa maloletnom decom pronađen u blizini TC “Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar