Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; privatna arhiva

"Ilija Glišović iz Atenice kod Čačka, koji se sumnjiči da je nožem izbo majku, oca i dedu, saslušan je u tužilaštvu koje treba da podigne optužni akt", izjavio je danas za Nova.rs njegov advokat po službenoj dužnosti, Radisav Vesović.

Prema njegovim rečima, on se i dalje nalazi u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, a u narednih nekoliko dana zakazaće se glavni pretres povodom tog slučaja.

„On će pred sudijom ponovo dati iskaz i biće izvođeni dokazi. Prilikom pređašnjeg saslušanja ima dosta nerazjašnjenih stvari u njegovoj izjavi, bio je kontradiktoran. Ja sam ga posetio tri puta, ali njegovo psihičko stanje ne bih da procenjujem“, objašnjava Vesović za naš portal.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

On kaže da će to proceniti struka, lekari – psihijatri i psiholozi koji su dali svoje mišnjenje.

„Na osnovu mišljenja veštaka, smatram, da će postupati tužilaštvo. Budući da su nalazi stigli, verovatno nema više nekih posebnih dokaza koji će se izvoditi prilikom tužilačke istrage“, naveo je Vesović.

Ipak, naš sagovornik napominje da je Ilija Glišović u posebnom psihičkom stanju.

„Bilo je i ovakvih i onakvih izjava, ali u osnovi, ponavljam, struka je kazala svoje. Ja ne bih da iznosim u javnost nešto što nije primereno, odnosno da utiče na Ilijinu situaciju u postupku“, istakao je Vesović.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Advokata smo upitali za procenu koliku kaznu bi mogao da dobije ubica.

„U svakom slučaju će biti izrečena mera obaveznog lečenja koja će dugo trajati, imajući u vidu ocene celog tima medicinske struke „, zaključio je za portal Nova.rs Radisav Vesović.

Kako komšije kažu za naš portal, njegov brat Nikola i dalje ne može da uđe u kuću gde su mu stradali otac, majka i deda od pomahnitaog Ilije.

Pročitajte još:

„On je sada kod tetke. Malo se konsolidovao. U pitanju je divan mladić koga ne viđamo često. Verovatno je i dalje pod velikim pritiskom i tenzijom. Saznali smo da će da nađe posao u Čačku. Prema našim informacijama, verovatno će ga zaposliti u Tehničko-remontni zavod gde je radio njegov otac“, pričaju komšije za Nova.rs.

Ilijina porodica je prijavljivala nasilje u porodici. On je bio hospitalizovan prvo u Opštoj bolnici Čačak, a potom i u klinici „Dr Laza Lazarević“.

Po izlasku iz tih zdravstvenih ustanova, čačanski Centar za socijalni rad je ocenio da je trenutno bezbedan po porodicu i okolinu u kojoj se nalazi i kreće.

Direktorka ove ustanove, Branimirka Radosavčević, objasnila nam je ranije da je CZSR dao nalaz da Ilija Glišović, mnogo vremena pre izvršenog zločina, za koji se sumnjiči nije bio pretnja po okolinu, ali budući da je na bolovanju, nije mogla da se javi kako bismo dobili nove informacije.

Zaštitnik građana, Zoran Pašalić je nakon ovog jezivog zločina pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Opšte bolnice i Centra za socijalni rad u Čačku.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako saznaje Nova.rs u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku je završen postupak koji je trebalo da bude sproveden u slučaju CZSR, ali naš sagovornik nije mogao da precizira kakva je ocena doneta, odnosno da li su prekršene neke bezbednosne mere.

Podsećamo, Ilija Glišović (21) ubio je osmog aprila u porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87). Njihova unakažena tela pronašao je njegov stariji brat Nikola, koji je pozvao policiju.

„Ilija je posle počinjenog krvavog pira, sav krvav lutao ulicama naselja u predgrađu Čačka. Bezbednosne kamere jedne firme snimile su ga u krugu ovog preduzeća kako se krije od policije, koja ga je ujutru uhapsila u blizini kuće. Ono na šta ukazuju tragovi krvi je i da je te kobne večeri, posle zločina, ovaj dvadesetjednogodišnjak otišao i na groblje, gde je grlio spomenik njegovog pokojnog prijatelja“, podaci su iz istrage.

Takođe, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole boravili su i u čačanskoj policiji kako bi ispitali sve okonosti vezane za ovo jezivo trostruko ubistvo.

BONUS VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar