Hitna pomoć Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Neverovatna slučaj iz beogradskog naselja Galenika, gde se dogodila nesreća u kojoj je muškarac, navodno, skočio sa 6. sprata zgrade i ostao živ, šokirala je danas Srbiju! Njegov skok je odmah prijavio komšija, koji ga je s prozora video kako proleće.

„Kada se komšija nagnuo kroz prozor da vidi šta se dešava, ugledao je muškarca na zemlji kako samo ustaje i otresa prašinu sa sebe. Potom se vratio u stan“, piše Telegraf.

Tragajući za proverom ove neverovatne vesti, novinari Blica su najpre dobili potvrdu da je ona tačna, jer muškarac iz naselja Galenika jeste zaista preživeo pad sa visine već od 20 metara i nalazi se u Zemunskoj bolnici, gde je zbrinut, ima povredu plućne maramice i svestan je. Biće prebačen u Urgentni centar, ali iz bolnice za sada nisu mogli da potvrde nikakve detalje ovog događaja.

Ipak, postavlja se pitanje kako je neko uspeo da preživi pad sa toliko visine. Šanse za to su, kako saznajemo, u domenu teorije, a postoji jedna situacija, ili bolje rečeno stanje, u kojem je čudo ipak moguće… Postojala je pretpostavka da je ovaj muškarac eventualno bio pod lekovima koji su opustili njegovo telo i tako ublažili udarac, međutim, prof.dr Milorad Jerkan kaže za „Blic“ da to ovde nije slučaj, već da po sredi može biti nešto sasvim drugo, a to je ugao pod kojim je udario u tlo.

„Rekao bih da je u pitanju sreća da neko padne sa te visine i preživi. Jer imamo silinu udara, verovano je uspeo da padne pod takvim uglom da ne ugrozi nijedan vitalni organ. Ne možemo tražiti medicinsko opravdanje da je on sada neko ko može da preživi tu silinu udara o zemlju, beton, ili gde već da je udario. Kada neko padne sa šestog sprata, gotovo da ne može preživati, osim kažem, ako padne pod nekim uglom da ne ugrozi vitalne organe, ali to je retkost“, kaže za „Blic“ prof.dr Milorad Jerkan.

Komšije u šoku

„Sedela sam u dnevnoj sobi i gledala televizor kada mi se učinilo da je nešto ogromno proletelo pored prozora. Prvo sam pomislila da je đubre, jer ljudi često bacaju smeće sa balkona. Prišla sam da vidim šta je i ugledala mladića kako dole leži na zemlji“, ispričala je komšinica, i dalje u šoku posle svega. Odmah je pozvala ukućane, a kad su oni prišli prozoru, videli su istog tog mladića kako ustaje i lagano nastavlja dalje.

„Ma nije prošlo ni četiri minuta, a on je ustao i otišao. Kao da ništa nije bilo“, dodaje u čudu. Reporteri Telegrafa su pokucali i na vrata stana ovog muškarca, a vrata nam je otvorila uplakana i potresena žena koja je samo kratko uspela da izusti da je on dobro.

Na mestu gde je pao ostao je, pričaju neki, „otisak kao u crtaću“.

Bonus video: Izjava svedoka sa mesta nesreće na Brankovom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar