Ardea, Rim, Italija, pucnjava, policija, uviđaj, uvidjaj, hitna pomoć, karabinjeri
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Kjara Moresa (40) nastradala je u utorak u saobraćajnoj nesreći u Veneciji, koju je navodno izazvao kamiondžija (45) iz Srbije.

Kjara Moresa (40) donirala je svoja umetnička dela volonterskim udruženjima, koja su ih potom prodavala i novcem pomagala deci u Africi, piše italijanski portal ilrestodelcarlino.it.

Kjara je rođena u u naselju Pjove di Sako u Padovi, a s porodicom se 1987. preselila u naselje Bruđine. Potom je, između 2011. i 2013, živela u pokrajini Alesandria, u naselju Akvi Terme. Međutim, posle toga se vratila u Bruđine i u tamo nastavila život. S njom je živela i njena baka, koja je preminula pre godinu dana. Orjete Mjoto, predsednik volonterskog udruženja „Insjeme Soridjamo“, rekao je da život Kjare Morese nije trebalo da se završi na ovakav način.

Podsetimo, Kjara i njen pas Miško nastradali su u utorak na lokalnom auto-putu A4 u Veneciji, između naselja Portogruaro i Santo Stino di Lavenca. Oni su bili u automobilu „opel korsa“ kada je na njih naleteo kamion kojim je upravljao srpski državljanin (45).

Pročitajte još:

„Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Srbina, za koga se sumnja da je izazvao saobraćajnu nesreću na putu usled koje su nastradali žena i pas. On se najpre zakucao u njihov automobil, a potom je na njihovo vozilo naleteo drugi šleper. Automobil je uništen do neprepoznatljivosti, a zatečen je zaglavljen između kamiona i bankine. U lančanom sudaru učestvovala su četiri kamiona“, naveo je izvor italijanskih medija.

„U subotu ste nam poslali materijal za laboratoriju udruženja. Zahvaljujući vašoj kreativnosti, uspeli ste da nam pružite svoja mala umetnička dela, koja smo prodavali u prodavnicama kako bismo dobili nešto novca za pomoć afričkoj deci“, rekao je Mjoto. Među Kjarinim velikim strastima, osim estetike i umetnosti, bili su i psi.

„Uvek se brinula o njima i činila je sve kako bi napuštene štence predala nekoj porodici. Pas Miško, koji je bio s njom u autmomobilu u trenutku nesreće, takođe je trebalo da bude udomljen. Kjara ga je pronašla neposredno pre nego što su nastradali“, naveo je izvor italijanskih medija.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Ceraku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar