Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret "Oslobođenje" saopštio je da je bivši pripadnik BIA i ratni vojni veteran Branko Veljković sinoć priveden i bez pisanog obrazloženja mu je oduzeto oružje koje legalno poseduje.

Oslobođenje tvrdi da je ovo odgovor na učešće Veljkovića i ostalih pristalica tog pokreta u obeležavanju godišnjice NATO agresije na Srbiju u akciji na novobeogradskom nadvožnjaku kod Sava centra.

Veljković je rekao da su tokom te akcije „iskazali mišljenje o odnosu Aleksandra Vučića prema NATO-u i istakli zastavu ove organizacije precrtanu latiničnim slovom Z u bojama ruske zastave“, kako je dodao, u znak podrške najvažnijem spoljnopolitičkom partneru Srbije.

„Tokom akcije nas je sve legitimisala patrola policije, kao i komunalna milicija, a isto veče mi je najavljeno oduzimanje pištolja koji legalno posedujem i koji je nagrada za dugogodišnju službu u organima bezbednosti Srbije“, istakao je Veljković.

On smatra da je „u Srbiji iznošenje političkog stava koji se razlikuje od zvaničnog dovoljan povod za pravni progon“, te da „ako si rodoljub i protivnik Vučiću, moraš biti bezopasan i razoružan“.

Iz pokreta Oslobođenje ocenili su „da je režim Aleksandra Vučića ovim postupkom pokazao svoj pravi odnos prema ratnim vojnim veteranima“ i „zahvalnost“ koju oseća prema žrtvama koje su tokom ratova 1990-tih podneli u odbrani Srbije.

Bonus video: U pet gradova uhapšena 21 osoba zbog neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar