Samoubistvo u kolima, Novi Beograd, policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Optužnica u slučaju poznatom kao "Amerika", koji se vodi protiv Veselina Raičevića i još trojice okrivljenih za krijumčarenje droge, po drugi put je odlukom suda vraćena tužilaštvu na dopunu istrage.

Optužnica iz septembra 2019. godine, prvi put je vraćena tužilaštvu na dopunu u januaru prošle godine odlukom Višeg suda u Beogradu, a sada po nalogu Apelacionog suda u Beogradu.

Taj sud je usvojivši žalbe branilaca optuženih, u martu ukinuo rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je bila potvrđena dopunjena optužnica protiv Raičevića i ostalih. Rešenje je ukinuto zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, rekla je za Tanjug portparokla Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Zbog toga je optužnica ponovo vraćena tužilaštvu na dopunu istrage.

Osim Veselina Raičevića optuženi su i Aleksandar Stević, Ašim Jusufi i Imrlili Alili. Oni se terete za krivično delo neovlašćhena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koje je izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Raičević, Stević i Alili bili su u junu 2020. pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta, nakon što su u pritvoru proveli skoro 14 meseci.

U pritvoru je i dalje Jusufi zbog opasnosti od bekstva jer nije državljanin Srbije.

Pritvor mu je poslednji put produžen za 30 dana 16. aprila, kažu za Tanjugu u Višeg sudu.

Prilikom hapšenja ove grupe, kako je tada saopšteno, zaplenjeno je oko dva kilograma heroina. Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda.

Prema pisanju medija, grupa poznata kao „Amerika“ postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove okrivljene se sumnja da su njen deo.

Zoran Jakšić (57), navodno jedan od vođa grupe „Amerika“, zbog krijumčarenja 800 kilograma kokaina u Evropu i Severnu Ameriku osuđen je u Peruu, po drugi put u februaru ove godine, na 25 godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar